Gine Turist Vizesi | 0541 963 17 14 | Online Gine Turist Vizesi

Gine Turist Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Gine Turist Vizesi için Gerekli Evraklar

Gine Turist Vizesi Başvruları için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Gine Turist  Vizesi Örneği

1.Pasaport Özellikleri

  • Gine Turist Vizesi başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Gine Turist Vizesi başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Gine Vizesi talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36mm ile minimum 32mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Gine Turist Vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Gine Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması

4.Gine Turist Vizesi Başvuru Formu

  • Gine Turist Vizesi almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Gine seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Gine’de konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Sağlık Raporu

  • Türkiye Cumhuriyeti sağlık bakanlığına bağlı devlet hastaneleri, özel hastaneler veya sağlık ocaklarından alınmış bulaşıcı hastalık yoktur raporu ( AİDS , Hepatit vs ).
  • Sağlık raporu güncel olmalıdır. Gine Konsolosluğu 3 aydan eski raporları kabul etmemektedir.
  • Aşı karnesi Rapor yerine geçmez.

8.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

9.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz şirketin antetli kağıdına Gine Konsolosluğu‘na hitaben Fransızca veya İngilizce yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Gine’ye yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

Gine Turist Vizesi Fiyat Listesi

  • Gine Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Gine Vizesi Fiyatı belirlenirken Gine Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Gine Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Gine Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Gine Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Gine Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Gine Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Gine Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Gine Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Gine Turist Vizesi

Gine Turist Vizesi Gine ülke sınırlarına girebilmek için Gine Devleti tarafından verilen izin anlamına gelen ve bu konuda dolaşım serbestisi içeren bir belgedir.Gine’ye girebilmek için Aralık 2016’dan önce ticari vize, aile birleşimi/evlilik ve eğitim amaçlı eğitim vizesi alınması gerekirken, Aralık 2016 tarihinden itibaren öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verildiği üzere Türkiye ile Gine devletleri arasında yapılan anlaşma gereği iki taraflı turistik vize alınmasına gerek bulunmamaktadır. Gine Turist Vizesi 2018 değerlendirilmesi bu şartlar altında yapılırken, vize başvurusu yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için gereken tüm vize ve danışmanlık hizmetleri de Marina Vize tarafından sağlanmaktadır.

gine turist vizesi ornegi

Gine Turist Vizesi Örneği

Gine Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Gine tropikal iklimin hüküm sürdüğü, kış mevsiminin hiç yaşanmadığı 34 eyaletten oluşan, resmi dili Fransızca olan, Müslümanlar başta olmak üzere birçok dini gruba ev sahipliği yapan ve Aralık ile Mart ayları arası unutulmayacak bir seyahat yapılması mümkün olan, mutfağında da harika otantik lezzetler içeren bir ülkedir. Gine’ye seyahat amacı ne olursa olsun uçakla giriş yapan Türk vatandaşlarının 90 güne kadar olan seyahatleri süresince vize almalarına gerek bulunmazken, karayoluyla ülkeye yapılan girişlerde ise vize serbestisi aynı şekilde 90 gündür. 90 gün sona ermeden serbest ziyaret süresi yapılacak resmi başvuruyla bir kereye mahsus bir ay daha uzatılabilir. Ancak bu uzatma süresi Gine konsolosluğunun insiyatifi doğrultusunda yapılabilmekte ve bu konuda yapılan başvuruların yarısı kabul edilmemektedir. Özetle 3 aya kadarki Gine seyahatleri için Gine Turist Vizesi vize başvurusu için ülkeye giriş yapacak Türk vatandaşlarının eskimemiş ve yıpranmamış pasaportlarıyla birlikte kimlik ibrazı yapmaları gerekmektedir. Bunun yanında Gine Turist Vizesi vize işlemleri bünyesinde ülkeye giriş noktalarında kişiler için otel ve uçak rezervasyonları ve dönüş uçak biletleri de istenecektir. Bazı durumlarda kişilerin üzerindeki nakit kontrolleri de yapılabilir. Gine’ye giriş sırasında pasaporta basılacak olan “admitteduntil” damgasının altında yazan tarihe kadar ülkede kalınabilirken sürenin bitiminde eğer Gine’den çıkış yapılmamışsa vize serbestisi olmayan her gün kadar katı para cezaları uygulandığı görülmektedir. Gine makamlarınca bu yöndeki suistimallere hiçbir şekilde izin verilmezken Gine Turist Vizesi vize ücreti bu tarz seyahatler için herhangi bir bedel içermemektedir.

Gine Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Turistik anlamda Gine’ye yapılacak seyahatler için vize muafiyeti olsa da konumun uzaklığı için özellikle ülkeye yapılacak ilk seyahatte herhangi bir vize danışmanlık firması ya da yetkili acentelerden bilgi alınması gerekmektedir. Ülkeye girişte yapılan Gine devleti tarafından yapılan denetimler oldukça katı şekildedir. Başta güvenlik nedenleri olmak üzere, birçok farklı denetim konusu vardır. Bu nedenle konaklama ve ulaşım rezervasyonları başta olmak üzere seyahat boyunca gerekli noktalar konusunda acente desteği sağlanmalıdır.Gana Turist Vizesi gerekli evraklar,

  • Pasaport (kullanım esnasında en az 6 aylık süresinin bulunması gerekirken, vize bitim tarihinden itibaren de en az 90 günlük kullanım süresi olmalı)
  • Pasaport 10 yıldan daha eski olmamalı ve asla yıpranmamış olmalı
  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı (yıpranmamış olmalı, kimlik üzerindeki resim net olarak görülmeli, yeni çipli kartlar ayrıca pasaport yerine de kullanılabilir)
  • Gine’deikamet edilecek süre içerisinde yapılmış olan otel rezervasyon belgesi
  • Gine’ye gidiş dönüş uçak rezervasyonu

Bu arada normal bordo pasaport sahipleri için bir ay (30 gün) olan vize harici serbest süre; özel hizmet veya diplomatik pasaport sahipleri için 90 güne kadar çıkabilmektedir. Gine Turist Vizesi vize danışmanlığı için resmi tatil günleri ve Pazar günü hariç her gün Marina Vizetarafından müşterilerine her türlü destek sağlanmaya devam edecektir.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Gine Büyükelçiliği

Gine’nin Türkiyede Büyükelçiliği Bulunmamaktadır.

Gine İstanbul Fahri konsolosluğu
Osman Ağa Mah. Söğütlüçeşme Cad. No:196
Kat:3 D:5 34722 Kadıköy İstanbul
Telefon : (+90) 216 550 94 02
Fax : (+90) 216 550 94 04
Email : consulatdeguinee@yahoo.fr
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (19 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
loadingLoading...
Ülke Bilgileri
Resmi Adı Gine Cumhuriyeti
Bayrak Gine Vizesi
Başkent Conakry
Nüfus 10.05 Milyon
Yüzölçümü 245.857 km²
Para Birimi Gine Frankı (GNF)
Milli Gelir 4.48 Milyar Euro
Enflasyon %9
İşsizlik Oranı %15
Yaşam Süresi Kadın 58.6 – Erkek 55.6
Telefon Kodu +224

Faydalı Linkler