Romanya Turist Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Romanya Turist Vizesi için Gerekli Evraklar

Romanya Turist Vizesi için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Romanya Turist Vizesi Örneği

1.Pasaport özellikleri

  • Romanya Turist Vizesi başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Romanya Turist Vizesi başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Romanya Turist Vizesi talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Romanya Turist Vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Romanya Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Romanya Turist Vizesi Başvuru Formu

  • Romanya Turist Vizesi almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Romanya seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Romanya’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz şirketin antetli kağıdına Romanya Konsolosluğu’na hitaben İngilizce veya Romence yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Romanya’ya yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

8.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Romanya veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

9.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

10.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Romanya Turist Vizesi talep eden firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

11.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Romanya Turist Vizesi talebinde bulunan bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

Romanya Turist Vizesi Fiyat Listesi

  • Romanya Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Romanya Vizesi Fiyatı belirlenirken Romanya Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz ayrın olarak belirlenmiştir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Romanya Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Romanya Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Romanya Konsolosluğu vize başvuru prosedürü.

1.Romanya Turist Vizesi başvurusunu şahsen yapmanız gerekmektedir. Hiç bir acente sizin adınıza müracaatta bulunamaz.

1.Romanya Turist Vizesi başvurusu yapmak için  yapmak için e randevu almanız gerekmektedir.

3.Romanya Konsolosluğu e-randevusuz işlem yapmamaktadır.

4.Romanya Turist Vizesi Ücreti 60 Euro konsolosluk harcıdır. Konsolosluk evraklarınızı kontrol ettikten sonra bankaya yatırmanız gerekmektedir.

5.Firmamız Marina Vize sizin için Romanya Turist Vizesi başvurusu için gerekli olan e-randevu işlemleri ve gerekli diğer evrakların hazırlanmasında yardımcı olur.

6.Yukarıdaki Fiyat Tablosunda yazılı olan ücretler Firmamıza ödemeniz gereken hizmet bedelidir. Konsolosluk harcını ayrıca konsolosluğa ödemeniz gerekmektedir.

7.Romanya Turist Vizesi işlem süresi randevu tarihinizden itibaren ortalama 3 iş gününde sonuçlanmaktadır. Yalnız Randevunun alınması 7 ile 15 gün arası sürmektedir.Romanya’ya seyahat planlayan kişilerin 1 ay öncesinden işlemlere başlamaları faydalı olacaktır.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Romanya Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Romanya Vizesi Ön Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Romanya Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa kendinizin bizzat gelmeniz gerekmektedir.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Romanya Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Romanya Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Romanya Turist Vizesi

Türkiye’den Romanya’ya seyahat etmek ve transit geçiş yapmak isteyen umuma mahsus pasaporta sahip vatandaşların Romanya vizesi almaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Romanya vizeden muaf olabilmeleri için başvuru yapma zorunluluğu olmayan pasaport türü diplomatik, hususi ve hizmet pasaport türü olup bu pasaporta sahip olan vatandaşlar 6 ay 90 gün süre sınırlı zaman içerisinde Romanya’ya transit geçiş yapabilmektedirler. Romanya vizesi başvuruları Romanya konsolosluğundan gerçekleştirilebilir. Ayrıca Romanya konsoloslukları ve büyükelçiliğinin yetki verdiği vize başvuru merkezleri tarafından yapılır. Romanya turist vizesi başvurusu yapmak için konsolosluğa müracaat edilebilir veya konsolosluğa gitmeden online olarak gerçekleştirilir. Eviza portalı üzerinden istediğiniz vize türü ile alakalı bilgilere ulaşım sağlanabilir ve Romanya konsolosluğundan vize başvuru işlemleri için randevu alınabilir. Romanya turist vizesi 2018 ile ilgili gerekli ve güncel bilgileri bizi arayarak öğrenebilirsiniz. Marina Vize olarak verdiğimiz profesyonel danışmanlık hizmetlerimizle yanınızdayız.

Romanya Turist Vizesi Örneği

Romanya Turist Vizesi Örneği

Romanya Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Balkan yarımadasının kuzeyinde kalan Romanya, ekonomik ve sosyal açıdan oldukça ilerlemekte ve birçok kişinin dikkatini çekmektedir. Romanya turist vizesi başvurusu yaparak Romanya ya seyahat gerçekleştirmek isteyen yabancı turistlerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Romanya ya turist vizesi almak isteyen vatandaşların öncelikle Romanya turist vizesi işlemleri için Romanya Konsolosluğuna başvuru yapmaları gereklidir. Tarafınıza verilen form eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Gerekli evraklar eksiksiz olarak tamamlanmalıdır. Önemli konulardan biride konsolosluğa verilecek olan evrakların yeni tarihli olmasıdır. Ülkeye yapılan seyahatin amacı seyahat süresi ve kalınacak süre ile ilgili belgeler tamamlanmalıdır. Ayrıca pasaporta vizenin işlenmesi için 2 adet boş sayfa bulunması gereklidir. Konsolosluk tarafından talep edilen gerekli evrakların yanı sıra konsolosluk tarafından hazırlanan vize başvuru formunun tam olarak eksiksiz doldurulması ve ibrazı gerekmektedir. Romanya turist vizesi işlemlerinde acente aracılığı ile yapılan başvurular kabul edilmemekte olup vize başvurusunun şahsen yapılması gerekmektedir. Başvuru için gerekli evraklar ve konsolosluktan randevu alma, Romanya turist vizesi ücreti hakkında bilgi alma gibi işlemleriniz danışmanlık firması tarafından yapılabilir. Marina Vize danışmanlığı ile vize işlem süreniz 3 iş günü gibi kısa zamanda sonuçlandırılır. Bu süreye randevu alınması dahil değildir. Romanya konsolosluğundan alınacak randevu gün sayısı 7 – 15 gün arasında gerçekleştirilmektedir.

Romanya Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar?                                                                          

Romanya turist vizesi gerekli evraklar eksiksiz ve güncel bir şekilde toplanmalı ve konsolosluğa teslim edilmelidir. Romanya turist vizesi danışmanlığı yapan firmamız aracılığıyla Romanya turist vizesi başvurularınızı kolayca yapabilirsiniz. Marina Vize olarak Romanya vizelerinin işlemleri için tam yetkiye sahip bir acenteyiz. İşlemlerle ilgili bütün ayrıntıları bizi arayarak öğrenebilirsiniz. Gerekli evraklar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Pasaport: Pasaportun geçerli olması için yırtık olmaması gereklidir. Yıpranmış ve eski pasaportlar geçerli sayılmaz. Pasaportun seyahat dönüş tarihini takıp eden 6 aylık süre içerisinde geçerliliği olması gereklidir. Vize yapıştırılması için pasaportta 1 adet sayfanın boş olması zorunludur.
  • Fotoğraf: Arka fonu beyaz ve 6 aydan eski olmayan 2 adet fotoğraf gereklidir. Aynı zamanda fotoğrafların rötuşsuz olması gerekmektedir.
  • Başvuru Formu: İnternet üzerinden eksiksiz olarak Marina Vize tarafından online olarak doldurulur.
  • Dilekçe: Romanya Başkonsolosluğu’na hitaben yazılmalıdır. Dilekçenin içeriğinde seyahat amaçları ve seyahat tarihleri belirtilmelidir.
  • Otel rezervasyonu: Romanya da kaldığınız sürece konaklama yapacağınız otel rezervasyonları Marina vize tarafından hazırlanmaktadır.
  • Sağlık Sigortası: Marina vize tarafından hazırlanacaktır.
  • Maaş Bordrosu: SGK çalışanları için işe giriş belgesi ve 3 aylık maaş bordrosu ayrıca banka hesap cüzdanı aslı ve fotokopisi, kimlik fotokopisi.
Büyükelçilik / Konsolosluk
Romanya Ankara Büyükelçiliği

Bükreş Sok. No:4 Çankaya Ankara
Telefon : (+90) 466 37 06
Fax : (+90) 312 427 15 30
Email : romanyabyk@dsl.ttnet.net.tr

Romanya İstanbul Başkonsolosluğu

Yanarsu Sok. ,No:42, Narin Sitesi, Etiler- Beşiktaş / İSTANBUL
Telefon : (+90) 212 358 05 35
Fax : (+90) 212 358 05 18
Email :konsrom@doruk.net.tr

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (29 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Romanya Cumhuriyeti
Bayrak Romanya Vizesi
Başkent Bükreş
Nüfus 22.21 Milyon
Yüzölçümü 238.391 Km2
Para Birimi Rumen Leyi (RON)
Milli Gelir 255.4 Milyar Euro
Enflasyon %5
İşsizlik Oranı %7.5
Yaşam Süresi Kadın 76.1 – Erkek 68.9
Telefon Kodu +40

Faydalı Linkler