Romanya Turistik Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Romanya Turistik Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Romanya Turistik Vize işlemleri için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Romanya Turistik Vize Örneği

1.Pasaport özellikleri

  • Romanya Turistik Vize başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Romanya Turistik Vize başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Romanya Turistik Vize talebinde bulunan adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Romanya Turistik Vize müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Romanya Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Romanya Turistik Vize Başvuru Formu

  • Romanya Turistik Vize almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Romanya seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Romanya’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Dilekçe Detayları

  • Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz  şirketin antetli kağıdına Romanya Konsolosluğu’na hitaben İngilizce veya romence yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Dilekçede işe başlangıç tarihi, net aldığınız maaş ve şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
  • Dilekçede ayrıca Romanya’ya yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.

8.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 Euro olmalıdır
  • Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Romanya veya tüm dünya olmalıdır.
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken dönüş gününüzün tamamını kapsayacak şekilde almanız gerekmektedir.
  • Yurtdışı seyahat sağlık Sigortası Marina vize tarafından yapılacaktır.

9.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.

10.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Romanya Turistik Vize talebinde bulunan firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

11.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Romanya Turistik Vize talebinde bulunan kişinin Çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

Romanya Turistik Vize Fiyat Listesi

  • Romanya Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Romanya Vizesi Fiyatı belirlenirken Romanya Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz ayrın olarak belirlenmiştir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Romanya Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Romanya Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Romanya Konsolosluğu vize başvuru prosedürü.

1.Romanya Turistik Vize başvurusunu şahsen yapmanız gerekmektedir. Hiç bir acente sizin adınıza müracaatta bulunamaz.

1.Romanya Turistik Vize başvurusu yapmak için  yapmak için e randevu almanız gerekmektedir.

3.Romanya Konsolosluğu e-randevusuz işlem yapmamaktadır.

4.Romanya Turistik Vize Ücreti 60 Euro konsolosluk harcıdır. Konsolosluk evraklarınızı kontrol ettikten sonra bankaya yatırmanız gerekmektedir.

5.Firmamız Marina Vize sizin için Romanya Turistik Vize başvurusu için gerekli olan e-randevu işlemleri ve gerekli diğer evrakların hazırlanmasında yardımcı olur.

6.Yukarıdaki Fiyat Tablosunda yazılı olan ücretler Firmamıza ödemeniz gereken hizmet bedelidir. Konsolosluk harcını ayrıca konsolosluğa ödemeniz gerekmektedir.

7.Romanya Turistik Vize işlem süresi randevu tarihinizden itibaren ortalama 3 iş gününde sonuçlanmaktadır. Yalnız Randevunun alınması 7 ile 15 gün arası sürmektedir.Romanya’ya seyahat planlayan kişilerin 1 ay öncesinden işlemlere başlamaları faydalı olacaktır.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Romanya Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Romanya Vizesi Ön Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Romanya Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa kendinizin bizzat gelmeniz gerekmektedir.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Romanya Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Romanya Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Ücretsiz Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Romanya Turistik Vizesi

Romanya’ya turistik amaçlı seyahat gerçekleştirecek Türkiye Cumhuriyeti pasaportu sahipleri, vizeye tabi tutulmaktadır. Turistik Romanya Vizesi 2018 başvuruları Romanya Ankara Büyükelçiliği ve Romanya İstanbul Başkonsolosluğu’na yapılmakta olup, Türkiye’nin herhangi bir yerinde bireysel vize başvurusu yapılabilecek konsolosluk şubesi bulunmamaktadır. Bireysel başvuru danışmanlığı için Marina Vize Acentesini tercih edenler için Türkiye’nin dört bir yanından Turistik Romanya Vizesi başvurusu danışmanlığı yapılmaktadır. Acentemizin merkezi İstanbul’da olup, müşterilerimiz vize başvurusu sırasında acentemizden gerekli yardımı görebilirler.İstanbul’da bulunmayan müşterilerimiz, anlaşmalı kargo şirketlerimiz olan Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığı ile evraklarını tarafımıza iletebilecekleri gibi posta yolu ile de evrak gönderimi yapabilirler. Müşterilerimiz aldığı hizmet ile 2 kere ne konsolosluğa ne de şirketimize uğramaya gerek kalmadan turistik vizesine sahip olabilecektir.

Romanya Turistik Vize Örneği

Romanya Turistik Vize Örneği

Turistik Romanya Vizesi Nasıl Alınır?

Turistik Romanya vizesi alınabilmesi için acentemizden danışmanlık hizmeti alan kişiler, Ankara ve İstanbul’da bulunan Romanya Konsolosluk/Büyükelçilik binalarına gitmeden önce e-randevu alacaklardır. Turistik Romanya vizesi başvurusu yapılabilmesi için öncelikle vize ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Turistik Romanya vizesi ücreti ödendikten sonra ödeme yapıldığına dair dekonta başvuru sırasında ihtiyaç duyulacağı için mutlaka teslim alınmalıdır.Konsolosluk tarafından istenen turistik Romanya vizesi evrakları temin edilerek konsolosluk/büyükelçilik vize yetkililerine teslim edilir ve turistik Romanya vizesi işlemleri başlatılmış olur. Konsolosluk/büyükelçilik yetkilileri tarafından teslim edilen başvuru dosyası detaylıca incelenir. İnceleme sonucunda vize talebine verilen karar olumlu ya da olumsuz da olsa başvuru sahibine gerekli bilgilendirme yapılır. Başvuru sahibi, vizesinin onaylanması durumunda konsolosluk/büyükelçilik vize yetkililerinden onaylı vizesini teslim alır. Başvuru reddinde iste ret nedenine sebep olacak duruma göre düzeltme yapılabilmesi için konsolosluk/büyükelçilik yetkililerinden bilgi alınarak aksaklık düzeltilmeye çalışılır. Her iki durum için de epey uğraştırıcı ve ilave seyahat yükü çıkartan bireysel vize başvurusu yerine, acentemizden danışmanlık hizmeti alınarak vize başvurusunda bulunan müşterilerimiz için tüm bu işlemler kolayca halledilmektedir. Müşterimize başvuru aşamaları hakkında bilgilendirmeler yapılarak kalan tüm evrak temini personellerimizce gerçekleştirilmektedir. Onaylanan turistik vizenin konsolosluktan teslim alınması için müşterimiz giderek onaylı turistik vizesini teslim alabilir. Tekrar tekrar Romanya Konsolosluğuna gitmek istemeyen başvuru sahipleri, tek seferde turistik vize onayı almak için acentemizle iletişime geçebilir.

Turistik Romanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Marina Vize danışmanlığı ile gerçekleştirilen turistik Romanya vizesi başvuruları 3 iş günü içerisinde çıkabilmektedir. 7 günlük ve 15 günlük verilen turistik Romanya vizesi danışmanlığı hizmetini acentemizden alınan müşterilerimizden, 70 Dolar vize danışmanlık ücreti talep edilecektir. Müşterimiz adına personellerimiz tarafından toplanan Turistik Romanya vizesi gerekli evraklar listesi;

  • Pasaport,
  • 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • Romanya Vize Başvuru Formu,
  • Romanya’ya yapılacak seyahat için yaptırılan uçak rezervasyonları,
  • Romanya’da konaklanacak hotel/otel rezervasyon bilgileri,
  • SGK işe giriş bildirgesi,
  • Son 3 aylık maaş bordrosu,
  • Çalışılan şirket antetli kağıdına yazılmış, seyahat amacını ve giderlerin nasıl karşılanacağı hakkında detaylı bilgiler içeren, Romanya Konsolosluğuna hitaben yazılacak dilekçe,
  • Gidiş ve dönüş tarihlerini kapsayan, 30.000 Euro teminata sahip Seyahat Sağlık Sigortası,
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Pasaportun ilk sayfasının fotokopisi

tümünü içermektedir. Personellerimiz eksiksiz bir şekilde listenin tamamını toplayarak oluşturdukları müracaat dosyasını teslim etmektedir. Turistik Romanya vizesi, pasaporta işlenen bir vize türü olduğu için pasaportta istenen;

  • En az 1 adet boş vize sayfası bulunması,
  • Romanya dönüş tarihinden itibaren 6 ay daha geçerlilik süresi bulunması,
  • Pasaport sahibi tarafından imzalanması,
  • Yırtık veya deforme olmamış olması

özelliklerin sağlanması gerekmektedir. Konsoloslukta kullanılacak biyoemtrik fotoğraflar;

  • 35 mm x 45 mm ebatlarında olmalıdır.
  • Beyaz arka fon üzerine çekilmiş ve rötuşsuz olmalıdır.
  • Acentemiz tarafından bir aksilik yaşanmaması için 6 aydan eski olmaması tavsiye edilmektedir.
Büyükelçilik / Konsolosluk
Romanya Ankara Büyükelçiliği

Bükreş Sok. No:4 Çankaya Ankara
Telefon : (+90) 466 37 06
Fax : (+90) 312 427 15 30
Email : romanyabyk@dsl.ttnet.net.tr

Romanya İstanbul Başkonsolosluğu

Yanarsu Sok. ,No:42, Narin Sitesi, Etiler- Beşiktaş / İSTANBUL
Telefon : (+90) 212 358 05 35
Fax : (+90) 212 358 05 18
Email :konsrom@doruk.net.tr

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (45 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Romanya Cumhuriyeti
Bayrak Romanya Vizesi
Başkent Bükreş
Nüfus 22.21 Milyon
Yüzölçümü 238.391 Km2
Para Birimi Rumen Leyi (RON)
Milli Gelir 255.4 Milyar Euro
Enflasyon %5
İşsizlik Oranı %7.5
Yaşam Süresi Kadın 76.1 – Erkek 68.9
Telefon Kodu +40

Faydalı Linkler