Tayland Akraba Ziyareti Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Tayland Akraba Ziyareti Vizesi için Gerekli Evraklar

Tayland Akraba Ziyareti Vizesi için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Tayland Akraba Ziyareti Vize Örneği

1.Pasaport özellikleri

  • Tayland Akraba Ziyareti Vizesi başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Tayland Akraba Ziyaret Vizesi başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Tayland Akraba Ziyareti Vizesi talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Tayland Akraba Ziyareti Vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Tayland Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Tayland Akraba Ziyaret Vizesi Başvuru Formu

  • Tayland Akraba Ziyareti Vizesi almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Tayland seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Tayland’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır (800 USD).

8.Garanti Mektubu

  • Tayland Krallığı Büyükelçiliği’ne okuldan ya da işveren firmadan yazılmış, başvuru sahibinin Tayland’da çalışan ya da okuyan kişinin eşi ya da aile üyesi olduğunu belirten garanti mektubu

9.Vize ve Pasaport Fotokopileri

  • Tayland’da çalışan ya da okuyan kişinin pasaport fotokopisi. Kişinin kimlik bilgileri ve Tayland vizesinin yer aldığı sayfaların fotokopisi gerekmektedir.

10.Oturum İzni

  • Tay çalışma izninin ya da Öğrenci Kimlik Kartının kopyası

10.Evlilik Cüzdanı

  • Eş ziyaretine gidiliyorsa Evlilik cüzdanı fotokopisi

11.Evlilik Sertifikası

  •  Doğum Sertifikası fotokopisi (Ebeveynler için)

Tayland Akraba Ziyareti Vizesi Fiyat Listesi

  • Tayland Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Tayland Vizesi Fiyatı belirlenirken Tayland Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Tayland Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Tayland Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Tayland Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Tayland Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Tayland Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Tayland Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Tayland Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Tayland Akraba Ziyareti Vizesi

Tayland’da ikamet eden tanıdık ve akrabaların ziyaretine gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 30 gün süre ile vizeden muaf şekilde ziyaretlerini gerçekleştirebilirler. 30 günden fazla Tayland’da kalınması durumunda Tayland akraba ziyareti vizesi alınmalıdır. Tayland’da tanıdık ve akraba ziyaretleri için geçerli bir pasaportla ve pasaportun seyahatten sonra altı ay geçerli olması koşuluyla sadece pasaportlarıyla ülkeye giriş yapabilirler. 30 günlük süre zarfında da kalma hakkına sahip olarak akraban ve tanıdık ziyaretlerini gerçekleştirebilirler. Tayland akraba ziyaretlerinde gümrükten giriş yapılırken “Admitted Until” yazısı basılır ve bu yazı giriş tarihini içerir. Damga basıldığı günden itibaren 30 gün süreyle Tayland’da kalınabilmektedir. 30 günü aşacak olan ziyaretleriniz için Tayland akraba ziyareti vizesi 2018 yılında başvuru işlemlerinin detaylarını Marina Vize danışmanlarına ulaşarak öğrenebilirsiniz.

Tayland Akraba Ziyareti Vizesi Örneği

Tayland Akraba Ziyareti Vizesi Örneği

Tayland Akraba Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?

T.C umuma mahsus/bordo pasaport sahipleri 30 gün süre ile Tayland vizesinden muaf olarak ziyaretlerini gerçekleştirebilirler. T.C hizmet, diplomatik ve hususi pasaport sahipleri 90 gün süre ile vizesiz olarak Tayland’a ziyaretlerini gerçekleştirebilirler. Bu sürelerden daha uzun olarak kalınmak istendiği takdirde Tayland akraba ziyareti vizesi başvurusu Tayland Konsolosluğu’na yapılmalıdır. Tayland akraba ziyareti vizesi işlemleri için tam yetkiye sahip olan Marina Vize tarafından danışmanlık verilerek işlemlerin en doğru şekilde yürütülmesi sağlanmaktadır. Tayland akraba ziyareti vizesi için gereken en önemli evrak Tayland’da ikamet eden Türk vatandaşından gelen davetiyedir. Tayland akraba ziyareti vizesi ücreti vizenin süresine ve giriş sayısına göre değişiklik göstermekte olup ayrıntılı ve güncel bilgiyi bizi arayarak öğrenebilirsiniz. Tayland 65 milyon nüfusa sahip büyük bir Uzakdoğu ülkesi olarak vize prosedürlerini sürekli güncellemekte ve değiştirmektedir. Bu sebeple gerekli evraklar ve ödenmesi gereken ücretlerle ilgili güncel bilgilere bizi arayarak ulaşabilirsiniz. Başvuru esnasında Tayland Konsolosluğu’na teslim edilmesi gereken evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde teslim edilmesi başvurunun sonucunu doğrudan etkilemektedir. Bu sebeple profesyonel bir danışmanlık hizmeti almanız başvuru sürecinizin en doğru şekilde yönetilmesi konusunda sizin adınıza faydalı olacaktır. Tayland akraba vizesi sonuçlanma süresi evrakların doğru teslimiyle daha kısa sürmekte olup, gerek görüldüğü takdirde konsolosluk ek evrak talebinde bulunabilmektedir. Gerekli tüm bilgiye uzman danışmanlarımızla görüşerek ulaşabilirsiniz.

Tayland Akraba Ziyareti Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Tayland akraba ziyareti vizesi danışmanlığı yapan Marina Vize’ye ulaşarak vize prosedürleri ile ilgili her ayrıntıya bizi arayarak ulaşabilirsiniz. Tayland akraba ziyareti vizesi için gereken evrakları doğru bir şekilde temin etmeniz ve vize başvuru evraklarında belirtilen bilgileri kanıtlar nitelikte olması gerekmektedir. Vize başvuru formunun doğru bir şekilde doldurulabilmesi için profesyonel danışmanlarımız size destek olacaktır. Tayland akraba vizesi gerekli evraklar şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Pasaport
    1. Tayland seyahatinin bitişinden sonrada en az altı ay geçerli olması
    2. Pasaportun 10 yıldan eski olmaması
  • Pasaportta kimlik bilgilerinin yer aldığı sayfanın fotokopisi
  • C Kimlik Fotokopisi
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
    1. Güncel olmalı ve 6 aydan eski olmamalı
    2. 4×6 cm ebatlarında olmalı
  • Vize Başvuru Formu
  • Uçak Bileti rezervasyonları
  • Tayland’da kalınacak olan yer için rezervasyonlar
  • Finansal Kayıt Belgesi
    1. Çalıştığınız bankadan alınması ve son 3 aylık hesap hareketlerinizi göstermesi gerekmektedir.
  • Tayland’da ikamet eden akrabadan gelecek olan davetiye
  • Varsa tapu fotokopileri

Teslim edilecek olan belgelerin her biri başvuru sahibi tarafından imzalanmalı ve o şekilde konsolosluğa teslim edilmelidir. Tayland akraba ziyareti vizesi 3 ila 5 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Tayland Büyükelçiliği
Çankaya Cad. Kader Sok. No:45/3-4 06700 G.O.Paşa Ankara
Telefon : (+90) 312 467 34 09
Fax : (+90) 312 427 72 84
Email : thaiank@ttnet.net.tr
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (15 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
loadingLoading...
Ülke Bilgileri
Resmi Adı Tayland Krallığı
Bayrak Tayland Vizesi
Başkent Bangkok
Nüfus 65.99 Milyon
Yüzölçümü 513.120 km²
Para Birimi Baht (THB)
Milli Gelir 538.6 Milyar Euro
Enflasyon %-0.9
İşsizlik Oranı %1.6
Yaşam Süresi Kadın 75.5 – Erkek 70.7
Telefon Kodu +66

Faydalı Linkler