Tayland Çalışma Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Tayland Çalışma Vizesi için Gerekli Evraklar

Tayland Çalışma Vizesi için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Tayland Çalışma Vizesi Örneği

1.Pasaport özellikleri

  • Tayland’a yapacağınız seyahatinizin dönüş tarihinden itibaren pasaportunuzun geçerlilik tarihinin Tayland Çalışma Vizesinin bitim tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli (temdit tarihi) olması istenen  kriterlerden biridir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Tayland Çalışma Vizesi başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Tayland Çalışma Vizesi talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Tayland Çalışma Vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Tayland Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Tayland Çalışma Vizesi Başvuru Formu

  • Tayland Çalışma Vizesi almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Tayland seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Tayland’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Dilekçe 

  • Başvuru sahibinin Tayland’da çalışacağı firmadan alınmış;  görevini, maaşını ve çalışacağı sürenin net tarihlerini belirten mektup

8.Onay Mektubu

  • Çalışma Bakanlığı’ndan onay mektubu.  Bu mektubu almak için, başvuru sahibinin Tayland’daki muhtemel işvereni, “Form WP3” formuyla birlikte Yabancı İşçiler İdare Ofisi’ne başvurmalıdır. Adres: Office of Foreign Workers Administration, Department of Employment, Ministry of Labour Tel. +662-245-2745, ya da bulunduğu şehirdeki Bölgesel İstihdam Ofisi’ne başvurmalıdır. Daha fazla bilgi için: www.doe.go.th/workpermit/index.html

9.Özgeçmiş

  •  Başvuru sahibinin özgeçmişi ve mezuniyet belgesi

Önemli Not

1.       Sanal ortamda yapılan başvurular geçerli sayılmaz.

2.       Sunulan Belgeler:

  • İstenilen belgelerden biri mevcut değilse, başvuru sahibi belgenin neden mevcut olmadığına  dair açıklayıcı bir mektup yazmalıdır.
  • Başvuru sahibi, sunulan her belgeyi ve her sayfasını kesinlikle onaylamalıdır.
  • Şirket belgelerinin kopyaları Yönetim Kurulu ya da Yetkili Müdür tarafından imzalanmış, üzerinde şirketin mührü bulunan yabancı dildeki belgeler Tay dilinde tercüme edilmiş ve bu tercümeler noter aracılığıyla ya da başvuru sahibinin diplomatik / konsolosluk birimi tarafından tasdik edilmiş halde sunulmak zorundadır.

3.      Non-Immigrant (Göçmen Olmayan) Vizesi alan başvuru sahibi, Tayland’da ancak çalışma izni çıktıktan sonra başlayabilir. Çalışma izni olmadan çalışarak, B.E 2522 (1979) Göçmenlik Yasasını ihlal eden ya da bazı yasak işlerde çalışarak B.E 2522 (1979) Kraliyet Kararını ihlal eden yabancılar kanuni işleme maruz kalır; hapis cezası, para cezası ya da her ikisini birden alabilir.

Tayland Çalışma Vizesi Fiyat Listesi

  • Tayland Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Tayland Vizesi Fiyatı belirlenirken Tayland Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Tayland Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Tayland Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Tayland Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Tayland Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Tayland Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Tayland Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Tayland Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Tayland Çalışma Vizesi

Büyük bir Uzakdoğu ülkesi olan Tayland’a çalışma amacıyla gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Tayland çalışma vizesi almalıdırlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 30 günden az olan Tayland seyahatleri için vizeden muaf olurken 30 günü aşan ziyaretler için vize almak zorundadırlar. T.C umama mahsus/bordo pasaport sahipleri için vizeden muaf oldukları süre 30 gün iken diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu sahipleri 90 gün süreyle vizeden muaf olarak Tayland seyahatlerini gerçekleştirebilirler. Tayland çalışma vizesi 2018 yılında Tayland Büyükelçiliği ve Konsolosluğu’ndan alınabilmektedir. Çalışma vizesi evraklarının eksiksiz şekilde teslim edilmesi vize sürecinin olumlu sonuçlanabilmesi için en büyük husustur. Marina Vize olarak Tayland çalışma vizesi başvuru sürecinizde danışmanlık hizmetlerimizle yanınızdayız.

Tayland Çalışma Vizesi Örneği

Tayland Çalışma Vizesi Örneği

Tayland Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

Tayland çalışma vizesi başvurusu iki farklı türde vize için yapılabilmektedir. Bu vize türleri tek girişli olarak ve 90 gün süreli veya çok girişli 1 yıl süreli olarak verilmektedir. Başvuru sahibi ihtiyacı olan süreye göre başvurusunu yapmalı ve evrakları buna teslim etmelidir. Tayland çalışma izni başvurusu yapıldıktan sonra çalışma izninin onaylanıp onaylanmadığına dair bilgilendirme Tayland Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Fahri Konsolosluğu tarafından mail yoluyla yapılmaktadır. Tayland çalışma vizesi işlemleri konusunda Marina Vize olarak tam yetkiye sahip bir acenteyiz ve bu süreçte müşterilerimize danışmanlık hizmeti vererek vize süreçlerinin doğru bir şekilde devam etmesine yardımcı olmaktayız. Marina Vize bünyesinde hizmet veren profesyonel danışmanlarımız evraklarınızın konsolosluğun belirlediği şartlarda hazırlanmasına yardımcı olmaktadırlar. Tayland çalışma vizesi ücreti vizenin tek veya çok girişli olmasına değişiklik göstermektedir. Tayland çalışma vizesi için konsolosluğa ödenmesi gereken ücretler Tayland’ın vize prosedürlerine göre değişebilmekte olup güncel bilgi için bize ulaşabilirsiniz. Konsolosluk harcı haricinde çalışma izni için de ayrıca ücret ödenmesi talep edilebilmektedir. Ve evrakların yanlış teslim edilmesi vizenin olumsuz sonuçlanmasına ardından yapacağınız başvurularında olumsuz etkilenmesine sebep olabilmektedir. Tayland çalışma vizesi başvurunuzun olumsuz sonuçlanması durumunda ödediğiniz konsolosluk ücretlerini geri alamazsınız. Marina Vize olarak bu tarz olumsuz durumlarla karşılaşmamanız için oldukça uygun danışmanlık ücretleri sunarak müşterilerimize yardımcı olmaktayız. Tayland’da ikamet ettiğiniz sürede vizenizin süresi dolarsa Tayland’da bulunan göçmen bürolarına giderek vizenizin süresini uzatmak için başvuruda bulunabilirsiniz.

Tayland Çalışma Vizesi Kaç Günde Çıkar? 

Tayland çalışma vizesi danışmanlığı yapan acentemi aracılığıyla işlemlerinizi hızlı ve doğru bir şekilde yapabilirsiniz. Tayland çalışma vizesinin sonuçlanması aksi bir durum olmadıkça 3 ila 5 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Konsolosluğun yoğun olduğu dönemlerde ya da resmî tatillere denk geldiğinde bu süreç uzayabilmektedir. Tayland çalışma vizesi gerekli evraklar eksiksiz ve doğru bir şekilde konsolosluğa şahsen teslim edilmelidir. Tayland çalışma vizesi için gerekli evraklar şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Pasaport
    1. Çalışma vizesinin bitiminden sonrada pasaportun en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.
    2. Yıpranmamış olması ve yırtık olmaması gerekmektedir.
    3. On yıldan eski olmaması gerekmektedir.
  • C kimlik fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu
  • 2 adet fotoğraf
    1. Güncel olmalı ve son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalı
    2. 4×6 cm boyutlarında olmalı
    3. Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalı
  • Tayland’da çalışılacak olan şirketten alınmış işin ayrıntıların belirten mektup
  • Çalışma Bakanlığı’ndan alınmış onay mektubu
  • Mezuniyet Belgesi
  • Özgeçmiş

Evraklar içerisinde temin edilemeyen bir evrak varsa başvuru sahibinin evrakın eksikliği ile ilgili nedenleri açıklayan bir dilekçe yazması gerekmektedir. Verilen tüm belgelerin başvuruş sahibi tarafından imzalanması zorunludur.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Tayland Büyükelçiliği
Çankaya Cad. Kader Sok. No:45/3-4 06700 G.O.Paşa Ankara
Telefon : (+90) 312 467 34 09
Fax : (+90) 312 427 72 84
Email : thaiank@ttnet.net.tr

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (15 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Tayland Krallığı
Bayrak Tayland Vizesi
Başkent Bangkok
Nüfus 65.99 Milyon
Yüzölçümü 513.120 km²
Para Birimi Baht (THB)
Milli Gelir 538.6 Milyar Euro
Enflasyon %-0.9
İşsizlik Oranı %1.6
Yaşam Süresi Kadın 75.5 – Erkek 70.7
Telefon Kodu +66

Faydalı Linkler