Tayland Öğrenci Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Tayland Öğrenci Vizesi için Gerekli Evraklar

Tayland Öğrenci Vizesi için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Tayland Öğrenci Vizesi Örneği

1.Pasaport özellikleri

  • Tayland Öğrenci Vizesi başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Tayland Öğrenci Vizesi başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Tayland Öğrenci Vizesi talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Tayland Öğrenci Vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Tayland Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Tayland Öğrenci Vizesi Başvuru Formu

  • Tayland Öğrenci Vizesi almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Tayland seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Banka Hesabı

  • Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
  • Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
  • Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
  • Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır (800 USD).

7.Tavsiye Mektubu

  •  Tayland Krallığı Büyükelçiliği’ne gönderilen tavsiye mektubu

8.Davetiye

  • Akademik kurum ya da organizasyondan alınan kabul mektubu

9.Kayıt Onayı

  • Özel bir kurumda eğitim almak isteyenler şu belgelerle başvurmalıdır: yabancı öğrencinin kayıt onayının verildiğine dair Tayland Eğitim Bakanlığı’ndan ya da kurumu ilgilendiren diğer makamlardan alınan resmi mektup ve eğitim kurumundan alınan öğrenci kayıt belgesinin 1 kopyası

10.Öğrenim Durumu

  • Öğretim durumu ve öğrenci kimlik kartı (öğrenciler için)

11.Tavsiye Mektubu

  • Seminer, eğitim programı ya da staj gibi aktivitelere katılacak olanlar, söz konusu kurumdan Tayland Büyükelçiliğine özel yazılmış bir tavsiye mektubu getirmelidir.

Önemli Notlar

1.       Başvuru sahibi vize başvurusunu, Ankara’da bulunan Tayland Krallığı Büyükelçiliğine şahsen gelerek yapmalıdır. Sanal ortamda yapılan başvurular geçerli sayılmaz.
2.       Başvuru sahibi, sunduğu her belgeyi ve her sayfasını onaylamak zorundadır.
3.       Bu tip vize ile Tayland’da resmi olarak en fazla 90 gün kalınabilir. Ülkede daha uzun süre kalmak isteyenler Göçmenlik Ofisine başvurabilir ve Tayland’a ilk giriş yaptıkları tarihten itibaren 1 yıl süreyle vize uzatma hakkı kazanabilir
4.       ÖNEMLİ: Non-Immigrant ED vize için kurs süresi kuralları

  •  Beş aydan kısa süreli kurslar: haftada 4 günden ve günde 2 saatten az olmayacak
  • Beş aydan fazla süreli kurslar: haftada 5 günden ve günde 5 saatten az olmayacak

Tayland Öğrenci Vizesi Fiyat Listesi

  • Tayland Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Tayland Vizesi Fiyatı belirlenirken Tayland Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Tayland Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Tayland Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Tayland Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Tayland Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Tayland Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Tayland Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Tayland Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Ücretsiz Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Tayland Öğrenci Vizesi

Başkenti Bangkok olan ve 65 milyonluk bir nüfusa sahip olan bir Uzakdoğu ülkesi Tayland, eğitim konusunda sunduğu cazip fiyatlarla yabancı öğrencileri ağırlamaktadır. Tayland’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları umuma mahsus/bordo pasaport sahibi ise 30 gün süreyle vizeden muaftır. T.C hizmet, diplomatik ve hususi pasaport sahipleri ise Tayland’a yapacakları seyahatlerde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Ancak eğitim sebebiyle 30 günden fazla Tayland’da kalacak kişilerin Tayland öğrenci vizesi almaları gerekmektedir. Tayland öğrenci vizesi 2018 yılında yapılan başvurularının Tayland İstanbul Fahri Konsolosluğu ya da Tayland Ankara Büyükelçiliği’ne yapılması gerekmektedir. Marina Vize Tayland vize öğrenci işlemleri için tam yetkiye sahip bir acente olarak başvuru sürecini kolaylaştırmak için danışmanlık hizmeti sunmaktadırlar.

Tayland Öğrenci Vizesi Örneği

Tayland Öğrenci Vizesi Örneği

Tayland Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Tayland öğrenci vizesi tek girişli olarak ve maksimum 90 gün süreli olarak verilmekte ve eğitim süresi boyunca en fazla üç aylık vize verilmektedir. Tayland öğrenci vizesi başvurusu Tayland Fahri Konsolosluğu’na ve Tayland Büyükelçiliği’ne şahsen yapılmalıdır. Başvuru sahibinin ikamet ettiği yere en yakın dış temsilciğe öğrenci vizesi için başvurular yapılabilmektedir. Tayland Konsolosluğu tarafından belirlenmiş olan gerekli evrakların tam olarak ve doğru bir şekilde teslim edilmesi ve vize amacına uygun olarak temin edilmesi gerekmektedir. Başvuru sırasında teslim edilen evrakların eksiksiz ve doğru olması vize sonucunu doğrudan etkilemektedir. Tayland öğrenci vizesi ücreti güncel olarak değişmekte ve kalınacak süreye göre belirlenmektedir. Gerekli olan belgelerin doğru şekilde teslim edilmemesi durumunda vize sonuçlanma süresi uzamakta ve konsolosluk ek evrak talep edebilmektedir. Bunun yanı sıra vizenin ret alması durumu da yüksek ihtimalli hale gelmektedir. Tayland öğrenci vizesi için yapılacak olan başvurular sırasında başvuru formunun doğru bir şekilde doldurulması ve seyahat amacının net bir şekilde anlatılması gerekmektedir. Bu tarz durumlardan dolayı vize reddinin yaşanması hem maddi açıdan zarar görmenize hem de daha sonraki vize başvurularınızla ilgili olumsuzluklar yaşamanıza sebep olabilmektedir. Marina Vize olarak başvuru sahibi için gereken belgelerin Tayland Konsolosluğu’nun istediği şekilde hazırlanması için danışmanlık yapmaktayız. Böylece Tayland öğrenci vizesi işlemleri için en doğru evrakların hazırlanması ile birlikte vizenizi sorunsuz şekilde alabilirsiniz.

Tayland Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Tayland öğrenci vizesi gerekli evraklar, Tayland öğrenci vizesi danışmanlığı

Tayland öğrenci vizesi tek girişli ve maksimum 3 ay süreli olarak verilmektedir. Vizenin sonuçlanması 3 ila 5 iş günü aralığında sürmekte olup konsolosluğun yoğun olduğu veya resmî tatil dönemlerine denk gelmesi durumunda süre uzayabilmektedir. Aynı zamanda evrakların eksik veya yanlış teslim edilmesi durumunda da ek evrak talep edileceği için süre uzayabilmektedir. Tayland öğrenci vizesi danışmanlığı için tam yetkiye sahip olan acentemiz işlemleriniz için yanınızdadır. Tayland öğrenci vizesi gerekli evraklar şu şekilde sıralanabilir;

  • Pasaport
    1. Tayland seyahati bitiminden sonrada en az altı ay geçerli olması
    2. 10 yıldan eski olmaması
    3. Yırtık veya yıpranmış olmaması
  • Pasaportta kimlik bilgilerinin yer aldığı sayfanın fotokopisi
  • C Kimlik Fotokopisi
  • 2 adet fotoğraf
    1. Son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı
    2. Arka fonu beyaz olmalı
    3. 4×6 cm ebatlarında olmalı
  • Vize Başvuru Formu
  • Uçak Bileti
  • Finansal Kayıt Belgesi
    1. Bankada bulunan hesabınızın son 6 aylık hareketlerini göstermesi gerekmektedir.
    2. Hesabın içerisinde en az 800 USD olmalıdır.
  • Tayland Büyükelçiliği’ne hitaben gönderilen tavsiye mektubu
  • Tayland’da eğitim alınacak olan kurumdan gelen davetiye mektubu
Büyükelçilik / Konsolosluk
Tayland Büyükelçiliği
Çankaya Cad. Kader Sok. No:45/3-4 06700 G.O.Paşa Ankara
Telefon : (+90) 312 467 34 09
Fax : (+90) 312 427 72 84
Email : thaiank@ttnet.net.tr

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (11 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Tayland Krallığı
Bayrak Tayland Vizesi
Başkent Bangkok
Nüfus 65.99 Milyon
Yüzölçümü 513.120 km²
Para Birimi Baht (THB)
Milli Gelir 538.6 Milyar Euro
Enflasyon %-0.9
İşsizlik Oranı %1.6
Yaşam Süresi Kadın 75.5 – Erkek 70.7
Telefon Kodu +66

Faydalı Linkler