Yabancılar için Tayland Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Yabancılar için Tayland Vizesi için Gerekli Evraklar

Yabancılar için Tayland Vizesi için Gerekli Olan  Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Yabancılar için Tayland Vizesi Örneği

1.Pasaport özellikleri

  • Tayland’a yapacağınız seyahatinizin dönüş tarihinden itibaren pasaportunuzun geçerlilik tarihinin Yabancılar için Tayland Vizesi‘nin bitim tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli (temdit tarihi) olması istenen  kriterlerden biridir.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Yabancılar için Tayland Vizesi başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Yabancılar için Tayland Vizesi talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Tayland vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Tayland Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Yabancılar için Tayland Vizesi Başvuru Formu

  • Yabancılar için Tayland Vizesi almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Tayland seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Tayland’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

Yabancılar için Tayland Vizesi Fiyat Listesi

  • Tayland Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Tayland Vizesi Fiyatı belirlenirken Tayland Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Tayland Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Tayland Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Tayland Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Tayland Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Tayland Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Tayland Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Tayland Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Yabancılar İçin Tayland Vizesi

Tayland’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de bulunan yabancıların vize başvuru işlemleri Tayland Fahri Konsolosluğu ve Tayland Büyükelçiliği tarafından yapılmaktadır. Türkiye’de ikamet eden Türk vatandaşları ve Türkiye Cumhuriyeti ikamet iznine sahip olan yabancı uyruklu vatandaşların hepsi Tayland vizesi başvurabilirler. Yabancılar için Tayland vizesi işlemlerinden sadece Tayland Fahri Konsolosluğu ve Tayland Büyükelçiliği yetkilidir. T.C umuma mahsus/bordo pasaport sahipleri 30 gün, diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri için 90 gün vizeden muaf şekilde Tayland’a girebilmektedir. Tayland’da bu süreyi geçirip fazla akalan yabancı ülke vatandaşlarına geçen her gün için ceza uygulanmaktadır. Yabancılar için Tayland vizesi 2018 yılında gereken evraklara bazı ekler yapılması gerekmektedir.

Yabancılar için Tayland Vizesi Örneği

Yabancılar için Tayland Vizesi Örneği

Yabancılar İçin Tayland Vizesi Nasıl Alınır?

Yabancılar için Tayland vizesi başvurusu ve işlemleri için tam yetkiye sahip olan firmamız ile irtibata geçerek bilgi alabilirsiniz. Marina Vize olarak vize başvuru süreçlerinizde yanınızda oluyor ve Tayland Konsolosluğu’nun istediği şartlarda evraklarınızı hazırlamanıza yardımcı oluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için belli süreler için vize istenmemekte olup yabancı ülke vatandaşları için farklı prosedürler uygulanabilmektedir. Yabancılar için Tayland vizesi işlemleri için tüm ayrıntıları bizi arayarak öğrenebilirsiniz. Marina Vize olarak profesyonel danışman kadromuzla yanınızdayız. Tayland Konsolosluğu ülkelerine giriş yapan turistler için güvenlik önemlerini arttırmış olup kendi halkının güvenliğini koruma altına almıştır. Yabancılar için Tayland vizesi ücreti seçilecek olan vizenin türüne, giriş sayısına ve süresine göre değişiklik göstermektedir. Tayland seyahatlerinde ve vize alımlarında en önemli husus pasaportun 10 yıldan eski olmamasıdır. Belirli ülke vatandaşları ve bu ülkelerin dışında kalan ülkelerin vatandaşları olarak başvurular Tayland Konsolosluğu tarafından ikiye ayrılmaktadır. Türkiye’de ikamet izni olan yabancı uyruklu vatandaşlar yalnızca Ankara Tayland Büyükelçiliği’ne başvuru yapabilirler. Belirli ülkeler arasında Afganistan, Bangladeş, Kamerun, Küba, Hindistan, Mısır, Kuzey Kore, Libya, Nepal, Lübnan, Nijerya, Sudan, Pakistan, Filistin, Sri Lanka, Yemen, Güney Afrika ve Yemen haricinde tüm Afrika ülkeleri yer almaktadır. Tayland vize türleri turistik, ticari, çalışma, eğitim ve aile bireylerini ziyaret etme amaçlı alınabilmektedir. Her vize türünün kendine özel evrakları ve ücreti bulunmaktadır.

Yabancılar İçin Tayland Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Yabancılar için Tayland vizesi danışmanlığı Marina Vize tarafından yapılmaktadır. Yabancılar için Tayland vizesi 3 iş günü içerisinde çıkmaktadır. Bu süre konsolosluğun yoğun olduğu zamanlarda ya da resmî tatillere denk geldiğinde uzayabilmektedir. Yabancılar için Tayland vizesi gerekli evraklar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Pasaport
    1. Tayland seyahati bitiminden sonrada en az altı ay geçerli olması
    2. 10 yıldan eski, yırtık veya yıpranmış olmaması
  • Pasaportta kimlik bilgilerinin yer aldığı sayfanın fotokopisi
  • 2 adet fotoğraf
    1. Son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı
    2. Arka fonu beyaz ve 4×6 cm ebatlarında olmalı
  • Vize Başvuru Formu
  • Finansal Kayıt Belgesi
    • Bankada bulunan hesabınızın son 6 aylık hareketlerini göstermesi gerekmektedir.
    • Hesabın içerisinde en az 800 USD olmalıdır.
  • Türkiye’de oturma iznini gösterir belge

Marina Vize çalıştığınızda gerekli evrakların konsolosluğun şartları çerçevesinde hazırlanmasını sağlıyor ve talep ettiğimiz ücreti her şey dahil olarak talep ediyoruz. Türkiye’nin her ilinden başvuruları kabul ediyor ve kargo yoluyla teslim alıp, teslim ediyoruz. Tayland vizeleri ile ilgili ayrıntılı olarak öğrenebilmek için 0541 963 17 14 numaralı Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz. Vize başvurunuzu en az 20 gün önceden yapmanızda fayda vardır.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Tayland Büyükelçiliği
Çankaya Cad. Kader Sok. No:45/3-4 06700 G.O.Paşa Ankara
Telefon : (+90) 312 467 34 09
Fax : (+90) 312 427 72 84
Email : thaiank@ttnet.net.tr

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (23 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Tayland Krallığı
Bayrak Tayland Vizesi
Başkent Bangkok
Nüfus 65.99 Milyon
Yüzölçümü 513.120 km²
Para Birimi Baht (THB)
Milli Gelir 538.6 Milyar Euro
Enflasyon %-0.9
İşsizlik Oranı %1.6
Yaşam Süresi Kadın 75.5 – Erkek 70.7
Telefon Kodu +66

Faydalı Linkler