Uganda E-Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Uganda E-Vize Fotoğraf Ölçüleri


uganda vizesi fotograf olculeri

Uganda Vizesi Fotoğraf Ölçüleri

Uganda Vizesi İçin Gerekli Biyometrik Fotoğraf Özellikleri

1. Yüz Hatları: Uganda Vizesi başvurusunda bulunacak adaylar, ICAO standartlarında çekilmiş biyometrik fotoğraf kullanmak zorundadır. Biyometrik fotoğraflar, yüz hatlarının ön planda olduğu fotoğraflardır. Fotoğrafta kişinin yüzü fotoğrafa ortalı bulunmalıdır. Çene ucu ile alında saç başlangıç noktası arasında kalan bölge ortalama 33 mm ile 36 mm arasında değişen standartlarda olup, saçların temiz ve taranmış olması gerekmektedir. Bayanların saçlarını toplayarak saçın yüzü kapanması önlendiği gibi başörtüsü kullanan bayanların da alın ve çene altı bölgesine ilave olarak yüzlerinin sol ve sağ kısımlarını başörtüsü kapatmamalıdır. Yüzde piercing gibi sökülebilen aksesuarlar kullanılmamalıdır. Makyaj yapmak abartıya kaçmadığı sürece Uganda Vizesi başvurusu için sorun teşkil etmeyecektir.Makyaj yapan bayanlar pastel renkleri tercih ederek sade bir makyaj yapmalıdırlar. Makyaj esnasında yüzde bulunan leke ve izler kapatılmamalıdır. Erkeklerin sakallarını ve bıyıklarını keserek fotoğraf çektirmeleri, Uganda Vizesi başvurusunun kabulü için faydalı olacaktır.

2. Arka Plan: Fotoğraf arka planı olarak desensiz ve beyaz arka fonlar kullanılmalıdır. Arka fon üzerine gölge düşürülmemesi gerekmektedir. Koyu ve desen içeren arka fonlara çekilmiş fotoğraflar Uganda Vizesi başvurularında kabul edilmeyecektir.

3. Fotoğraf Kalitesi: Fotoğraf kalitesi klasik fotoğraflara göre daha kaliteli olup, yüzün doğal renklerini iyi bir şekilde yansıtmalıdır. Fotoğraflarda bükülmeler ve lekeler bulunmamalı, fotoğrafın kontrastı iyi ayarlanarak ayrıntıların keskin ve net olması sağlanmalıdır.

4. Işık: Fotoğraf ışığı özenle hazırlanmalı, ışık yüze eşi şekilde dağılmalı ve yansımalara dikkat edilmelidir. Işığın iyi ayarlanamaması sebebi ile fotoğrafta kırmızı göz bulunmamasına dikkat edilmelidir.

5. Poz İfadesi ve Yüz Şekli: Poz verilirken mimiklerden kaçınılarak nötr bir ifade ile poz verilmelidir. Verilen pozda gözler açık ve dişlerin gözükmemesi için ağız kapalı olmalıdır. Poz verirken direk olarak fotoğraf makinesine bakılmalı, yüz dik ve düz bir şekilde bulunmalıdır.

6. Gözlük: Güneş gözlüğü ile poz verilmemelidir. Kişi gözlük kullanıyorsa seçeceği gözlük çerçevesinin gözü kapatacak kalınlıkta olmaması gerekir. Fotoğraf çekiminde gözlük camına ışık düşmemesi ve renkli camlı gözlük kullanılmamasına dikkat edilerek fotoğrafta gözlerin açık ve net bir şekilde belli olması gerekmektedir.

7. Aksesuarlar: Kişinin fotoğraf çekimi sırasında şapka, başlık, vb. aksesuarları kullanması, Uganda Vizesi başvurusunun reddi ile sonuçlanacaktır.

8. Rötuş: Yüz karakteristik özelliğini değiştirmeyecek rötuşların Uganda Vizesi başvurusu için sorun teşkil etmeyeceği düşünülse de biyometrik fotoğraflarda rötuş kullanılmaması vize onay süreci için önemlidir.

9. Küçük Çocuklar: Küçük çocukların poz vermesine yardımcı olmak amacı ile fotoğrafta herhangi bir kişinin bulunması, vize başvurusunda bu fotoğrafın kabul edilmemesine neden olacaktır. Ayrıca fotoğrafta hiçbir yabancı maddenin bulunmaması ve yetişkinlerle aynı standartlarda biyometrik fotoğraf çekimi yaptırılması gerekmektedir.

10. Fotoğraf Güncelliği: Uganda Vizesi başvurusu için kullanılacak biyometrik fotoğrafların kişinin son halini yansıtması gerekmektedir. En fazla 6 ay içerisinde çekilen fotoğrafların vize başvurusu için kullanılması gerekmektedir.

Büyükelçilik / Konsolosluk

 Uganda Ankara Büyükelçiliği

Ambassador Nusura Omar Tiperu

Chancery:
Mahatma Gandi Caddesi No:55 Çankaya/ANKARA
 : +90 (312) 4370195
 : +90 (312) 4370178
 : [email protected]
 : www.ugandaembassyankara.org

Office Hours:

Pazartesi - Perşembe : 09:00 - 17:00 Cuma : 09:00 - 13:30

 Uganda İstanbul Başkonsolosluğu

Honorary Consul LEVENT SERDAR DERVİŞOĞLU

Ülke Bilgileri

Resmi Adı Uganda Cumhuriyeti
Bayrak
Başkent Kampala
Nüfus 45,85 milyon
Yüzölçümü 241,038 Km2
Para Birimi +Uganda şilini
Milli Gelir 40,53 Milyar Dolar
Enflasyon %4,2
İşsizlik Oranı %10
Yaşam Süresi Kadın 76.9 – Erkek 69.4
Telefon Kodu +256



Uganda E-Vize Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

1. Soru: Uganda'ya seyahat etmek için vize gerekiyor mu?

Cevap: Evet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Uganda'ya seyahat etmeden önce vize almaları gerekmektedir. 2016 yılından itibaren Uganda'ya vize başvurusu online olarak yapılmaktadır.

2. Soru: Uganda e-vizesi nedir?

Cevap: Uganda e-vizesi, Uganda'ya seyahat etmek isteyenlerin online olarak başvurabilecekleri elektronik bir vizedir. E-vize, Uganda'ya girişlerde pasaportta yer alan vizenin yerine geçmektedir.

3. Soru: Uganda e-vizesi için nasıl başvurabilirim?

Cevap: Uganda e-vizesi için Uganda Göçmenlik Bürosu: URL Uganda Göçmenlik Bürosu resmi web sitesi üzerinden online başvuru yapabilirsiniz. Başvuru sırasında doldurmanız gereken bir form ve yüklemeniz gereken bazı belgeler bulunmaktadır.

4. Soru: Uganda e-vizesi için gerekli belgeler nelerdir?

Cevap: Uganda e-vizesi için gerekli belgeler şunlardır:

  • Pasaportunuzun biometrik sayfa taraması
  • Yakın tarihli bir vesikalık fotoğrafınız
  • Seyahat sağlık sigortası poliçeniz
  • Uganda'da konaklayacağınız yere dair rezervasyon belgesi
  • Gidiş-dönüş uçak biletiniz
  • Vize ücreti ödeme makbuzu

5. Soru: Uganda e-vizesi ne kadar sürede onaylanır?

Cevap: Uganda e-vizesi başvuruları genellikle 24 saat içinde onaylanmaktadır. Ancak yoğun dönemlerde onay süresi 48 saate kadar uzayabilir.

6. Soru: Uganda e-vizesi ne kadar geçerlidir?

Cevap: Uganda e-vizesi, ilk giriş tarihinden itibaren 90 gün boyunca geçerlidir. E-vize ile Uganda'da 90 güne kadar kalabilirsiniz.

7. Soru: Uganda e-vizesi ile kaç kez giriş yapabilirim?

Cevap: Uganda e-vizesi ile birden fazla giriş yapabilirsiniz. E-vizenizin geçerlilik süresi boyunca Uganda'ya sınırsız sayıda giriş ve çıkış yapabilirsiniz.

8. Soru: Uganda e-vize ücreti ne kadar?

Cevap: Uganda e-vizesi ücreti, vize türüne ve başvuru süresine göre değişiklik göstermektedir. 2024 yılı itibarıyla tek girişli Uganda e-vizesi ücreti 140 ABD dolarıdır.

9. Soru: Uganda e-vizesi ile hangi sınır kapılarından giriş yapabilirim?

Cevap: Uganda e-vizesi ile Entebbe Uluslararası Havalimanı, Jomo Kenyatta Uluslararası Havalimanı (Nairobi), Busia Sınır Kapısı ve Malaba Sınır Kapısı'ndan giriş yapabilirsiniz.

10. Soru: Uganda e-vizesi ile hangi şehirlere gidebilirim?

Cevap: Uganda e-vizesi ile Uganda'nın tüm şehirlerine gidebilirsiniz. En popüler turistik destinasyonlar arasında Kampala, Entebbe, Jinja, Mbarara ve Gulu bulunmaktadır.

11. Soru: Uganda'ya seyahat etmeden önce hangi aşıları yaptırmam gerekiyor?

Cevap: Uganda'ya seyahat etmeden önce Sarı Humma aşısı yaptırmanız gerekmektedir. Ayrıca Tifoid, Hepatit A ve Hepatit B aşıları da tavsiye edilmektedir.

12. Soru: Uganda Türkiye arası vize var mı?

Cevap: Evet, Uganda'ya seyahat eden Türk vatandaşlarının vize alması gerekiyor.

13. Soru: Uganda Türk vatandaşlarından vize istiyor mu?

Cevap: Evet, Uganda'ya seyahat eden Türk vatandaşlarının vize alması gerekiyor.

14. Soru: Uganda vizesi nasıl alınır?

Cevap: Uganda vizesi için başvuruda bulunmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Uganda E-Vize için Marina Vize Başvuru Merkezi adresinden giriş yapın.

15. Soru: Uganda'da ne tür yiyecekler yenir?

Cevap: Uganda mutfağı, posho, matooke, luwombo ve nyama choma gibi geleneksel yemeklerden oluşmaktadır. Ayrıca Hint ve Avrupa mutfağından da etkilenmiştir.

COPYRİGHT © 2005-2024 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi - KVKK Aydınlatma Metni

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.