Ukrayna Öğrenci Vizesi (D tipi)

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Ukrayna Öğrenci Vizesi (D tipi) Fotoğraf Ölçüleri

dubai vizesi fotograf olculeri

Dubai Vizesi Fotoğraf Ölçüleri

Ukrayna Vizesi İçin Gerekli Biyometrik Fotoğraf Özellikleri

1. Yüz Hatları: Ukrayna Vizesi başvurusunda bulunacak adaylar, ICAO standartlarında çekilmiş biyometrik fotoğraf kullanmak zorundadır. Biyometrik fotoğraflar, yüz hatlarının ön planda olduğu fotoğraflardır. Fotoğrafta kişinin yüzü fotoğrafa ortalı bulunmalıdır. Çene ucu ile alında saç başlangıç noktası arasında kalan bölge ortalama 33 mm ile 36 mm arasında değişen standartlarda olup, saçların temiz ve taranmış olması gerekmektedir. Bayanların saçlarını toplayarak saçın yüzü kapanması önlendiği gibi başörtüsü kullanan bayanların da alın ve çene altı bölgesine ilave olarak yüzlerinin sol ve sağ kısımlarını başörtüsü kapatmamalıdır. Yüzde piercing gibi sökülebilen aksesuarlar kullanılmamalıdır. Makyaj yapmak abartıya kaçmadığı sürece Ukrayna Vizesi başvurusu için sorun teşkil etmeyecektir. Makyaj yapan bayanlar pastel renkleri tercih ederek sade bir makyaj yapmalıdırlar. Makyaj esnasında yüzde bulunan leke ve izler kapatılmamalıdır. Erkeklerin sakallarını ve bıyıklarını keserek fotoğraf çektirmeleri, Ukrayna Vizesi başvurusunun kabulü için faydalı olacaktır.

2. Arka Plan: Fotoğraf arka planı olarak desensiz ve beyaz arka fonlar kullanılmalıdır. Arka fon üzerine gölge düşürülmemesi gerekmektedir. Koyu ve desen içeren arka fonlara çekilmiş fotoğraflar Ukrayna Vizesi başvurularında kabul edilmeyecektir.

3. Fotoğraf Kalitesi: Fotoğraf kalitesi klasik fotoğraflara göre daha kaliteli olup, yüzün doğal renklerini iyi bir şekilde yansıtmalıdır. Fotoğraflarda bükülmeler ve lekeler bulunmamalı, fotoğrafın kontrastı iyi ayarlanarak ayrıntıların keskin ve net olması sağlanmalıdır.

4. Işık: Fotoğraf ışığı özenle hazırlanmalı, ışık yüze eşi şekilde dağılmalı ve yansımalara dikkat edilmelidir. Işığın iyi ayarlanamaması sebebi ile fotoğrafta kırmızı göz bulunmamasına dikkat edilmelidir.

5. Poz İfadesi ve Yüz Şekli: Poz verilirken mimiklerden kaçınılarak nötr bir ifade ile poz verilmelidir. Verilen pozda gözler açık ve dişlerin gözükmemesi için ağız kapalı olmalıdır. Poz verirken direk olarak fotoğraf makinesine bakılmalı, yüz dik ve düz bir şekilde bulunmalıdır.

6. Gözlük: Güneş gözlüğü ile poz verilmemelidir. Kişi gözlük kullanıyorsa seçeceği gözlük çerçevesinin gözü kapatacak kalınlıkta olmaması gerekir. Fotoğraf çekiminde gözlük camına ışık düşmemesi ve renkli camlı gözlük kullanılmamasına dikkat edilerek fotoğrafta gözlerin açık ve net bir şekilde belli olması gerekmektedir.

7. Aksesuarlar: Kişinin fotoğraf çekimi sırasında şapka, başlık, vb. aksesuarları kullanması, Ukrayna Vizesi başvurusunun reddi ile sonuçlanacaktır.

8. Rötuş: Yüz karakteristik özelliğini değiştirmeyecek rötuşların Ukrayna Vizesi başvurusu için sorun teşkil etmeyeceği düşünülse de biyometrik fotoğraflarda rötuş kullanılmaması vize onay süreci için önemlidir.

9. Küçük Çocuklar: Küçük çocukların poz vermesine yardımcı olmak amacı ile fotoğrafta herhangi bir kişinin bulunması, vize başvurusunda bu fotoğrafın kabul edilmemesine neden olacaktır. Ayrıca fotoğrafta hiçbir yabancı maddenin bulunmaması ve yetişkinlerle aynı standartlarda biyometrik fotoğraf çekimi yaptırılması gerekmektedir.

10. Fotoğraf Güncelliği: Ukrayna Vizesi başvurusu için kullanılacak biyometrik fotoğrafların kişinin son halini yansıtması gerekmektedir. En fazla 6 ay içerisinde çekilen fotoğrafların vize başvurusu için kullanılması gerekmektedir.

Büyükelçilik / Konsolosluk

 Ukrayna Ankara Büyükelçiliği

Ambassador Vasyl BODNAR

Chancery:
Sancak Mahallesi, 512. Sokak, No:17, 06550 Yıldız, Çankaya,
 : +90 (312) 4405289
 : +90 (312) 4415499
 : +90 (312) 4408611
 : +90 (312) 4406815
 : emb_tr@mfa.gov.ua,
 : https://turkiye.mfa.gov.ua

 Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu

Consul General ROMAN NEDILSKYI

Chancery:
Adakale Sok. No: 13, Şenlikköy, Florya, Bakırköy
 : +90 (212) 6622541
 : +90 (212) 6632673
 : +90 (212) 6622735
 : +90 (212) 6621876
 : gc_tr@mfa.gov.ua
 : www.istanbul.mfa.gov.ua

Ülke Bilgileri

Resmi Adı Ukrayna Cumhuriyeti
Bayrak
Başkent Kiev
Nüfus 44,7 milyon
Yüzölçümü 603,628 km²
Para Birimi Grivna (UAH
Milli Gelir 573.5 Milyar Euro
Enflasyon %8.7
İşsizlik Oranı %9.8
Yaşam Süresi Kadın 74.5 – Erkek 62.3
Telefon Kodu +380



Ukrayna Öğrenci  Vizesi Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular Ve Cevapları

 

 

1. Soru: Ukrayna'da 90 günden fazla eğitim almak için vize gerekiyor mu?

Cevap: Evet, Ukrayna'da 90 günden fazla eğitim almak için vize almanız gerekir. Çipli kimliğe sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Ukrayna'da 90 güne kadar vizesiz seyahat edebilirler. Ancak, 90 günden fazla eğitim almak isteyenler, Ukrayna öğrenci vizesi almak için başvuruda bulunmalıdır.

2. Soru: Ukrayna öğrenci vizesi için gerekli belgeler nelerdir?

Cevap: Ukrayna öğrenci vizesi için gerekli belgeler şunlardır:

  • Ukrayna'daki eğitim kurumundan kabul yazısı
  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olan)
  • Vize başvuru formu
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Banka hesap dökümü
  • İkametgah belgesi
  • Ukrayna’daki Okuldan Alınmış Davetiye
  • Vize harcı

 

3. Soru: Ukrayna öğrenci vizesi başvurusu nasıl yapılır?

 

Cevap: Ukrayna öğrenci vizesi başvurusu, Ukrayna'nın İstanbul veya İzmir'deki vize başvuru merkezlerine yapılabilir. Başvuru için randevu alınması gerekmektedir. Randevuyu, Ukrayna vize başvuru merkezinin web sitesinden veya telefonla alabilirsiniz. Bunun Dışında Dilerseniz Marina Vize Başvuru Merkezi aracılığıyla Başvurunuz yapabilirsiniz.

4. Soru: Ukrayna öğrenci vizesi başvurusu ne kadar sürer?

 

Cevap: Ukrayna öğrenci vizesi başvurusu, ortalama 7-15 iş günü içinde sonuçlanır. Ancak, yoğunluk nedeniyle bu süre uzayabilir.

 

5. Soru: Ukrayna öğrenci vizesi ücreti ne kadar?

Cevap: Ukrayna öğrenci vizesi ücreti, 2024 yılı için 190 ABD Doları'dır.

 

6. Soru: Ukrayna öğrenci vizesi ile Ukrayna'da çalışmam mümkün mü?

 

Cevap: Ukrayna öğrenci vizesi ile Ukrayna'da çalışmanız mümkündür. Ancak, çalışma izni almanız gerekmektedir. Çalışma izni başvurusu, Ukrayna'da bulunduğunuzda, Ukrayna Göçmenlik Servisi'ne yapabilirsiniz.

 

7. Soru: Ukrayna öğrenci vizesi ile Ukrayna'da ne kadar süre kalmam mümkün?

 

Cevap: Ukrayna öğrenci vizesi ile Ukrayna'da 90 Güne kadar kalmak mümkündür. Vizenizi uzatmak için, Ukrayna'da bulunduğunuzda, Ukrayna Göçmenlik Servisi'ne başvurmanız gerekmektedir.

 

8. Soru: Ukrayna'da eğitim almak için en iyi şehirler hangileri?

 

Cevap: Ukrayna'da eğitim almak için en popüler şehirler Kiev, Lviv, Kharkov ve Odessa'dır. Bu şehirlerde, yüksek kaliteli eğitim veren birçok üniversite bulunmaktadır.

 

9. Soru: Ukrayna'da eğitim almak için ortalama maliyet ne kadar?

 

Cevap: Ukrayna'da eğitim almak için ortalama maliyet, yıllık 2.000-5.000 ABD Doları arasındadır. Bu maliyet, eğitim kurumunun konumuna, eğitim programına ve konaklama koşullarına göre değişiklik gösterebilir.

 

10. Soru: Ukrayna'da eğitim almak için burs imkanları var mı?

 

Cevap: Evet, Ukrayna'da eğitim almak için burs imkanları bulunmaktadır. Bu burslar, Ukrayna hükümeti, üniversiteler ve özel kuruluşlar tarafından verilmektedir. Burs başvuruları, genellikle akademik başarı, sosyal sorumluluk ve maddi ihtiyaç gibi kriterlere göre değerlendirilir.

COPYRİGHT © 2005-2018 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.