Vietnam Turist Vizesi | 0541 963 17 14 | Online Vietnam Vizesi

Vietnam Turist Vizesi

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Vietnam Turist Vizesi için Gerekli Olan  Belgeler Aşağıdaki Gibidir.

Vietnam Turist Vizesi  Örneği

  • Vietnam Turistik Vize başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Vietnam Turistik Vize başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Vietnam Turistik Vize talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36  mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Vietnam Turistik Vize müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Vietnam Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması

3.Vietnam Turistik Vize Başvuru Formu

  • Vietnam vizesi almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Vietnam seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

4.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

5.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Vietnam’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.C1 Belgesi

  • Vietnam Kültür Bakanlığından alınmış bakanlık tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış C1 Belgesi.  C1 Belgesi Örneği

 

Evraksız Vietnam Vizesi

1.Pasaport özellikleri

  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Vietnam Turistik Vize başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Vietnam’a yapacağınız seyahatinizin dönüş tarihinden itibaren pasaportunuzun geçerlilik tarihinin Vietnam Turistik Vize‘nin bitim tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli (temdit tarihi) olması istenen diğer kriterdir
  • Vietanam Konsolosluğu yırtık, deforme ve tahriş olmuş pasaportlarla yapılan başvuruları kabul etmemektedir.
  • Pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vietnam Turistik Vize başvurusunda bulunacak kişiler 2 adet 35 mm genişlikte 45 mm yükseklikte biyometrik fotoğraf ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Vize işlemlerinde kullanılacak olan biyometrik fotoğrafın arka fonu mutlaka beyaz olmalıdır. Fotoğraf Örneği

Vietnam Vizesi Fiyat Listesi

  • Vietnam Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Vietnam Vizesi Fiyatı belirlenirken Vietnam Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Vietnam Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Vietnam Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Vietnam Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Vietnam Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Vietnam Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Vietnam Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Vietnam Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz
Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Vietnam Turist Vizesi

Vietnam Çinhindi Yarımadası’nın doğusunu kaplayan ve Güneydoğu Asya’da bulunan bir ülke olarak doğal güzellikleri ile turistleri çeken bir bölgedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Vietnam’a yapacağı seyahatler için vize alması gerekmektedir. Turistik amaçlı yapılacak olan geziler için Vietnam turist vizesi alınması zorunlu olup bu bize türü tek girişli ve kısa süreli olarak verilmektedir. Vietnam vizelerinin başvuruları ve süreçlerini takip eden tek yetkili makam Vietnam Ankara Büyükelçiliği’dir. Vietnam turist vizesi başvuruları şahsi olarak yapılabildiği gibi yetkili olan acenteler tarafından da başvuru yapılabilmektedir. Vietnam turist vizesi 2018 senesine ait güncel bilgilere ve güncel evraklara Marina Vize’ye başvurarak ulaşabilirsiniz. Marina Vize Vietnam vize başvurularında tam yetkiye sahip bir acentedir. Konsolosluğa gelmenize gerek kalmadan vize başvurularınızı yaparak süreçleri takip eden firmamızla çalışarak vize başvuru süreçlerinizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

vietnam vizesi ornegi

Vietnam Turist Vizesi Örneği

Vietnam Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Genel olarak planlanan seyahatin süresine göre verilen gün sayısı 30 ila 90 gün arasında değişmekte ve Vietnam’da kalış sürenizi kapsamaktadır.Vietnam turistik vizesi başvurusu için gereken şartlar eksiksiz ve doğru şekilde teslim edildiğinde vize almak zor değildir.Talep edilen Evrakların doğru bir şekilde temin edilmesi ve vize başvuru formunun eksiksiz şekilde doldurulması vize sonucunu doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle Vietnam turist vizesi işlemleri için tam yetkiye sahip olan Marina Vize ile çalışmanız ve danışmanlık almanız vize başvuru sürecinin çok daha rahat geçmesini sağlayacaktır. Vietnam vize prosedürü konusunda oldukça katı kurallara sahip bir ülke olarak vize başvurularında oldukça detaylı araştırmalar yapmakta ve bu nedenle eksik olan en ufak bir evrak ya da bilgi sebebiyle başvurular olumsuzsonuçlanabilmektedir. Vietnam turistik vizesi ücretibaşvurulan vize türüne, giriş sayısına ve süreye göre değişiklik göstermektedir. Marina Vize olarak talep ettiğimiz ücretleri konsolosluk harcı ve hizmet bedelimiz dahil olarak sunmaktayız. Kargo ve KDV ücretleri müşterimize ait olup bunun haricinde ekstra bir ücret talep edilmemektedir. Vietnam turistik vizesi süresi bir ay ve giriş sayısı tek girişli olduğunda ödemeniz gereken toplam ücret 160 USD, bir ay süreli çift girişli turistik vize için ödemeniz gereken toplam ücret 220 USD, bir ay süreli tek girişli Express turist vizesi için ödemeniz gereken ücret ise 300 USD’dir.

Vietnam Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Evraksız olarak yapılacak turistik vize başvurularında süre 5 ile 15 gün arasında, evrak teslim edilerek yapılan başvurular 2 ila 4 gün arasındasonuçlanmaktadır. Vietnam turistik vizesi danışmanlığı yapan firmamıza başvurarak konsolosluğa gelmenize gerek kalmadan vize işlemlerinizi yürütebilirsiniz. Vietnam turistik vizesi gerekli evraklar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Pasaport: Pasaportun alınacak olan vizenin bitiş süresinden sonra da 6 ay geçerli olması gerekmektedir. 10 yıldan eski olan pasaportlar kabul edilmemekte olup mevcut pasaportta vizenin yapıştırılabilmesi için en az 2 adet boş sayfa bulunması gerekmektedir. Pasaport cüzdanını fiziki olarak hasar görmüş ve yırtık olmaması gerekmektedir.
  • Fotoğraf: Vize başvurusunda kullanılmak üzere 2 adet biyometrik fotoğraf temin edilmelidir. Fotoğrafların ebatları 35 x 45 olması ve 6 aydan daha eski olmayacak şekilde güncel olması gerekmektedir.
  • Kimlik: T.C kimlik numarasının görülebileceği şekilde kimlik fotokopisinin evraklar arasına eklenmesi gerekmektedir.
  • Vietnam Vizesi Başvuru Formu: Başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz ve tam bir şekilde doldurulacaktır.
  • Ulaşım Rezervasyonları: Vietnam’a yapılacak olan seyahat için tercih edilecek araca ait gidiş dönüş bilet rezervasyonu temin edilmelidir. Rezervasyonları bulunmayan müşteriler için Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.
  • Konaklama Rezervasyonları: Vietnam seyahati sırasında konaklanacak olan otelden alınmış onaylı ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş rezervasyon çıktısı alınması gerekmektedir. Rezervasyonu olmayan müşteriler için Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapacaktır.
  • C1 Belgesi: C1 belgesi evraklar arasında en önemlilerinden biri olup mutlaka temin edilmesi gerekmektedir. Vietnam Kültür Bakanlığı’ndan alınması ve kaşelenip, imzalanmış olması gerekmektedir.
Büyükelçilik / Konsolosluk
Vietnam Büyükelçiliği

Koza Sokak No:109 G.O.Paşa / Çankaya Ankara
Telefon : (+90) 312 446 80 49
Fax       : (+90) 312 446 56 23
Email    : dsqvnturkey@yahoo.com

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (26 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti
Bayrak Vietnam Vizesi
Başkent Hanoi
Nüfus 88.56 Milyon
Yüzölçümü 331.210 km²
Para Birimi Vietnam Dong
Milli Gelir 258.1 Milyar Euro
Enflasyon %6.9
İşsizlik Oranı %2.9
Yaşam Süresi Kadın 74.4 – Erkek 69.2
Telefon Kodu +84

Faydalı Linkler