Vietnam Turistik Vizesi | 0541 963 17 14 | Vietnam Vize İşlemleri

Vietnam Turistik Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Vietnam Turistik Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Vietnam Turistik Vize için Gerekli Olan Belgeler Aşağıdaki Gibidir.

Vietnam Turistik Vize Örneği

1. Pasaport Özellikleri

  • Vietnam Turistik Vize başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Vietnam Turistik Vize başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Vietnam Turistik Vize talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36  mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotograf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Vietnam Turistik Vize müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Vietnam Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması

3.Vietnam Turistik Vize Başvuru Formu

  • Vietnam Vizesi almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Vietnam seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

4.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

5.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Vietnam’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.C1 Belgesi

  • Vietnam Kültür Bakanlığından alınmış bakanlık tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış C1 Belgesi.  C1 Belgesi Örneği

 

Evraksız Vietnam Vizesi

1.Pasaport özellikleri

  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Vietnam Turistik Vize başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Vietnam’a yapacağınız seyahatinizin dönüş tarihinden itibaren pasaportunuzun geçerlilik tarihinin Vietnam Turistik Vize‘nin bitim tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli (temdit tarihi) olması istenen diğer kriterdir
  • Vietanam Konsolosluğu yırtık, deforme ve tahriş olmuş pasaportlarla yapılan başvuruları kabul etmemektedir.
  • Pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vietnam Turistik Vize başvurusunda bulunacak kişiler 2 adet 35 mm genişlikte 45 mm yükseklikte biyometrik fotoğraf ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Vize işlemlerinde kullanılacak olan biyometrik fotoğrafın arka fonu mutlaka beyaz olmalıdır. Fotoğraf Örneği

Vietnam Turistik Vize Fiyat Listesi

  • Vietnam Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Vietnam Vizesi Fiyatı belirlenirken Vietnam Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Vietnam Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Vietnam Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Vietnam Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Vietnam Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Vietnam Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Vietnam Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Vietnam Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz
Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Vietnam Turistik Vize

Vietnam Turistik vize için başvuruda bulunmak isteyenler, Marina Vize firmasının verdiği yetkili danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilir. Vietnam, Türk vatandaşları tarafından gerçekleştirilecek turistik ziyaretlerde vize talep eden ülkeler arasındadır. Vize başvurusu için Hizmet Pasaportu(Gri), Hususi Pasaport(Yeşil) ve Diplomatik Pasaport(Siyah/Kırmızı) çeşitlerinden birine sahip olmak gerekir. Pasaportu olmayanlar, pasaport için gerekli işlemleri başlatmalıdır. Pasaportu 10 yıl ve daha uzun süredir yenilememiş olanlar da yeni bir pasaport edinmelidir. Vietnam turistik vizesi 2018 yılı için gerekli evrakları ve ödenmesi gereken ücret hakkında detaylı bilgiler, Marina Vize tarafından, vize başvurusu yapmak isteyenlere verilmektedir.

vietnam turistik vize ornegi

Vietnam Turistik Vize Örneği

Vietnam Turistik Vize Nasıl Alınır?

Vietnam turistik vizesi iki şekilde alınabilir. Birinci yol, konsolosluklara şahsen başvuru yapmaktır. Vietnam turistik vize başvurusu yapmak isteyenlerin, gerekli belgeleri konsolosluk tarafından istenen formatlara uygun bir şekilde hazırlamalıdır. Tüm belgeler bir dosyalandıktan sonra konsolosluğa sunulmalıdır. Vietnam turistik vizesi yalnızca Ankara’da bulunan Büyükelçilik tarafından verildiği için şehre seyahat edilmesi de gerekecektir. Marina Vize gibi danışman firmalar aracılığı ile başvuru yapmak ise ikinci bir yoldur. Danışman firma yardımıyla vize başvurusunda bulunmanın en önemli avantajı, vize başvuru sürecinde daha az zaman kaybetmek ve daha az yorulmaktır. Marina Vize, vize başvurusu için gerekli belgeleri teslim eden müşterilerin adına vize başvurusu yapabilmektedir. Vietnam Turistik Vize işlemleri, dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmelidir. En ufak bir hata, vize başvurusunun olumsuz sonuçlanmasına neden olacaktır.

Vietnam Turistik Vizesi için gerekli evraklar, konsolosluklar tarafından yayınlanmakta ve danışman firmalarda da evrakların listesi bulunmaktadır. Evrakların en kısa süre içerisinde hazırlanmış olması, başvuru sonucunun da daha kısa sürede alınmasını sağlar. Ülkeler, vize için istenen benzer belgeler için farklı format talep edebilmektedir. Bu nedenle, daha önce başka bir ülke için hazırlanmış evraklar taklit edilerek belge hazırlanmamalıdır. Marina Vize, evrakların hazırlanması konusunda detaylı bilgiler vermektedir. Evrakların doğru bir şekilde hazırlanmasına özen gösterilmelidir. Vietnam Turistik vize ücreti, konsolosluk tarafından belirlenen banka hesabına yatırılarak, işleme dair dekont alınmalıdır. Başvuru belgeleri arasında dekontlar da kontrol edilmektedir.

Vietnam Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Vietnam turistik vize danışmanlığı hizmeti veren Marina Vize, müşterilerin en kısa sürede vize sahibi olmasını ve planlanan tarihlerde seyahatlerini gerçekleştirebilmelerini sağlamak adına profesyonel bir hizmet sağlamaktadır. Vize başvurularının sonuçlanması, eğer davetiye mevcut ise 3 ila 5 iş günü arasında sürebilmektedir. Konsolosluklardaki yoğunluk, başvuruların resmi tatil günlerine denk gelmesi gibi sebeplerden ötürü sonuç almak için daha uzun süre beklemek gerekebilir. Bu nedenle, vize başvuru işlemleri seyahat tarihine çok az bir dönem kala gerçekleştirilmemelidir. En ideal süre, en geç 1 ay öncesinde başvuru işlemlerini başlatmaktır.

 

Vize başvurularından olumsuz sonuç almanın en yaygın sebepleri arasında, belgelerin eksik ya da yanlış hazırlanmasıdır. Marina Vize gibi danışmanlık hizmeti veren firmalar, vize evraklarının nasıl hazırlanması gerektiği konusunda kişileri yönlendirebilir ve hata yapma olasılığını en aza indirebilir. Vietnam turistik vizesi gerekli evraklar hazırlandıktan sonra son bir kontrol yapılmalı ve eksik evrak kalmadığından emin olunmalıdır.

Vietnam turistik vizesi için:

  • Dönüş seyahatinden itibaren en az 6 ay daha geçerliliği bulunan pasaport,
  • C1 davetiyesinin aslı,
  • Vietnam Turistik Vize başvurusu için doldurulmuş vize başvuru formu,
  • 2 adet beyaz fon üzerine, güncel biometrik fotoğraf,
  • Seyahat edecek kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Vietnam seyahati için ayrılmış uçak rezervasyon ve otel rezervasyon bilgileri istenmektedir.

İstenen belgeler arasında bulunan C1 davetiyesi içi Vietnam’da bulunan acenteler ile iletişim kurulması ve istedikleri evrakların gönderilmesi gerekmektedir.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Vietnam Büyükelçiliği

Koza Sokak No:109 G.O.Paşa / Çankaya Ankara
Telefon : (+90) 312 446 80 49
Fax       : (+90) 312 446 56 23
Email    : dsqvnturkey@yahoo.com

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (44 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
loadingLoading...
Ülke Bilgileri
Resmi Adı Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti
Bayrak Vietnam Vizesi
Başkent Hanoi
Nüfus 88.56 Milyon
Yüzölçümü 331.210 km²
Para Birimi Vietnam Dong
Milli Gelir 258.1 Milyar Euro
Enflasyon %6.9
İşsizlik Oranı %2.9
Yaşam Süresi Kadın 74.4 – Erkek 69.2
Telefon Kodu +84

Faydalı Linkler