Cibuti Vizesi Nasıl Ve Nereden Alınır?

Doğu Afrika’da yer alan küçük bir ülke olan Cibuti’ye seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize alması gerekmektedir. T.C hususi/yeşil, diplomatik/siyah ve hizmet/gri pasaport sahipleri 90 güne kadar vizeden muaf olarak Cibuti’ye seyahat edebilmektedirler. T.C umuma mahsus/bordo pasaport sahiplerinin, seyahat amaçları ve süresi fark etmeksizin vize almaları zorunludur.

Cibuti’ye vize almak için Cibuti Ankara Büyükelçiliği veya Cibuti İstanbul Konsolosluğu’na başvuru yapılması gerekmektedir. Cibuti vize işlemleri için konsolosluğa gitmenize gerek kalmadan, işlemlerinizi yetkili acente ile yürütebilirsiniz. Marina Vize Başvuru Merkezi olarak, profesyonel vize danışmanlık hizmetleri sunmaktayız. Cibuti’ye seyahat amacınıza göre farklı vize türlerine başvuruda bulunmanız ve gerekli evrakları temin etmeniz gerekmektedir.

Cibuti Vizesi Nasıl Alınır?

Cibuti vizesi başvurusu şahsen veya yetkili acente aracılığıyla yapılabilmektedir. Seyahat amacınızı kanıtlar nitelikte evrakla temin etmeniz ve başvuru formunda doldurulan bilgiler ile teslim edilen evrakların uyumlu olması gerekmektedir. Cibuti vizesi için temin edilen evrakların yanlış veya eksik şekilde teslim edilmesi sonucunda başvuru olumsuz sonuçlanacaktır. Vize başvurusunun red edilmesi sizi hem maddi hem de zaman açısından zarara uğratacaktır. Bunun yanı sıra vize sicilinizi olumsuz yönde etkilemekte olup sonra ki başvurularınızda da sıkıntı çıkmasına sebep olacaktır. Marina Vize Başvuru Merkezi ile çalışarak riskinizi azaltabilir ve vize işlemlerinizi profesyonel ellere bırakabilirsiniz.

Cibuti vizesi ücreti vize giriş sayısına ve süresine göre değişiklik göstermektedir. Marina Vize Başvuru Merkezi olarak talep ettiğimiz ücretlerin içerisine danışmanlık ücreti ve konsolosluk harçları dahildir. Kargo ve KDV ödemeleri müşterimize aittir. Cibuti vize ücretleri 165 Euro ila 260 Euro arasında değişiklik göstermektedir. Cibuti vizesi işlemleri için tam yetkiye sahip olan firmamız ile çalışarak, vize alma sürecinizi rahat bir şekilde geçirebilirsiniz.

Cibuti vize örneği, fotoğrafta görüldüğü gibi olup kimlik ve vize bilgilerinizin ayrıntılarını içermektedir. Cibuti vizesi başvurusu için gerekli evraklar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Pasaport
    • Vizesinin yapıştırılabilmesi amacıyla en az iki adet boş sayfası bulunmalıdır.
    • Pasaportun 10 yıldan eski olmaması gerekmektedir.
    • Seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az altı ay daha geçerli olmalıdır.
  • 2 adet fotoğraf
    • Fotoğrafın arka fonunun beyaz olması ve rötuşsuz olması gerekmektedir.
    • Fotoğrafın ebatları 35x45 mm olmalıdır.
    • Altı aydan eski olmamalıdır.
  • Vize Başvuru Formu
    • Marina Vize Başvuru Merkezi danışmanları tarafından doldurulacaktır.
  • Cibuti seyahati için uçak ve otel rezervasyonları
    • Rezervasyonlar bulunmuyorsa, Marina Vize Başvuru Merkezi tarafından geçici rezervasyonlar yapılmaktadır.
  • SGK işe giriş belgesi (Çalışan kişiler için)
  • Şirket evrakları (İşyeri sahipleri için)

Cibuti Vize Çeşitleri

Cibuti’ye vize danışmanlığı yapan firmamız ile çalışarak, vize alım sürecinizi sıkıntısız geçirebilirsiniz. Cibuti için vize alımlarınızda, seyahat amacınıza göre vize türü seçmek oldukça önemlidir. Cibuti vize türlerine göre ücret ve belgeler değişiklik gösterebilmektedir. Cibuti vizesi türüne göre tek veya çok girişli olarak alınabilmektedir. Cibuti vizesi için başvurular 7 iş günü içerisinde sonuçlanmakta olup konsolosluğun yoğun olduğu zamanlarda bu süre uzayabilmektedir.

  • Cibuti Turist Vizesi:Cibuti’ye turist amaçlı olarak gidecek olan kişilerin, Cibuti turist vizesi almaları gerekmektedir. Cibuti turist vizesi en az 3 ay, fazla 6 aylık olarak verilmektedir. Tek veya çok girişli olarak alınabilen bu vize türü için başvurularınızı Marina Vize Başvuru Merkezi’ye yapabilirsiniz. Cibuti turist vizesi size ülkede vize süreniz boyunca konaklama ve gezme izni vermektedir.
  • Cibuti Çalışma Vizesi: Cibuti’de çalışmak isteyen Türk vatandaşlarının, Cibuti çalışma vizesi almaları gerekmektedir. Çalışma vizesi alınabilmesi için öncelikle oturum izni alınmalıdır. Bu vize türü için en önemli evrak, Cibuti’de faaliyet gösteren firmadan gelecek olan davetiyedir. Bu davetiye oldukça önemlidir ve mutlaka evraklar arasına eklenmesi gerekmektedir. Çalışma vizesi ile ilgili tüm ayrıntılar için Marina Vize Başvuru Merkezi’ye ulaşabilirsiniz. Vize sonuçlanma süresi 2 ila 3 ayı bulabilmektedir.
  • Cibuti Eğitim Vizesi: Cibuti’de eğitim almak isteyen kişilerin, Cibuti eğitim vizesi almaları gerekmektedir. Eğitim vizesi dil veya üniversite öğrenimi için alınabilmektedir. Başvuruda en önemli evrak, eğitim alınacak olan kurumdan davetiye alınması gerekmektedir. Bunun yanı sıra eğitimin detaylı bilgilerini içeren bir dilekçe yazılması gerekmektedir. Bu vize türünün süresi, eğitimin süresine göre değişiklik göstermektedir.
  • Cibuti Evlilik Vizesi:Aile birleşimi vizesi olarak da adlandırılmakta olan bu vize;Cibuti’de birinci dereceden akrabası, eşi veya çocukları bulunan kişinin, onların yanında yaşayabilmesi için alması gerekmektedir. Bu vize türü için aile bağını kanıtlayan belgelere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu vize türünün sonuçlanma süresi 2 ila 3 ayı bulabilmektedir.
  • Cibuti Express Vize: Cibuti Express vize almak isterseniz, ticari ve turistik vize başvurularınız için alabilirsiniz. Normal sonuçlanma süresi 7 iş günü iken Express uygulaması ile başvuru sonuçlanması 3 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır. Express vize için ödenmesi gereken ücret, normal başvurulara göre daha fazladır. Cibuti Express vize başvurularınızı Marina Vize Başvuru Merkezi aracılığıyla yapabilirsiniz.
  • Cibuti Ticari Vize: Cibuti’ye yapacağınız kısa süreli iş seyahatleriniz için, Cibuti ticari vize almanız gerekmektedir. İş toplantısı, seminer ve fuar gibi etkinlikler için bu vize türünü alabilirsiniz. Cibuti ticari vize başvurunuzu tek veya çok girişli olarak yapabilirsiniz. En az 3, en fazla 6 ay süre ile verilen Cibuti ticari vize başvurunuzu, Marina Vize Başvuru Merkezi’ye yapabilirsiniz.
4.90 / 5 (637 votes)

Yorum Ekle

İsim gerekli
E-mail gerekli

Yorum gerekli
KVKK Metin onayı gerekli!
COPYRİGHT © 2005-2024 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi - KVKK Aydınlatma Metni

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.