Bahreyn E-Vize Başvurusu İçin Gerekli Evrak Listesi 2024

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Bahreyn E-Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Bahreyn e-Vize için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Bahreyn e-Vize Örneği



1. Pasaport Özellikleri

  • Bahreyn e-Vize başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Bahreyn e-Vize başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyadı değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Bahreyn e-Vize talep eden adaylardan 2 adet Biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf örneği

3.Bahreyn e-Vize Başvuru Formu

  • Bahreyn e-Vize almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Bahreyn seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

4.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

5.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Bahreyn’de konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon belgesinde isim ve soy isminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6. Banka Hesap Dökümü

  •  Adınıza yazılmış, son üç ayı kapsayan ve kapanış bakiyesi 1000 ABD Doları'ndan az olmayan bir banka ekstresi kopyası.

  Bahreyn E-Vize Ücreti

Vize Süresi Vize Tipi Giriş Sayısı İşlem Süresi Toplam Ücret
15 Günlük Turistik Tek Girişli 3-5 iş günü 75 USD
1 Aylık Turistik Çok Girişli 3-5 iş günü 110 USD
3 Aylık Turistik Çok Girişli 3-5 iş günü 220 USD
  • Bahreyn Vizesi Fiyat Listesi 2024 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Bahreyn Vizesi Fiyatı belirlenirken Vietnam Konsolosluğuna ödenen Bahreyn Vize Harcı ve hizmet bedelimiz ayrı olarak belirlenmiştir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Bahreyn Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Bahreyn Vize Ücreti 2024 tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Merkezi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Bahreyn Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Bahreyn Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla yada Kargo&Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Bahreyn Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Bahreyn Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar Mng kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Evraklarınızı Aşağıda Bulunan Kargo Firmalarıyla Gönderebilirsiniz
MNG
Aras
Yurtiçi

Büyükelçilik / Konsolosluk

 Bahreyn Ankara Büyükelçiliği

Ambassador EBRAHIM YUSUF ABDULLA ALABDULLA

Chancery:
İlkbahar Mahallesi 606. Sokak, No:19, Oran-Çankaya
 : +90 (312) 4912655
 : +90 (312) 491 2656
 : +90 (312) 491 2658
 : +90 (312) 491 2676
 : +90 (312) 491 2680

Office Hours:

09:00 - 15:00

4.90 / 5 ( 420 votes)

Ülke Bilgileri

Resmi Adı Bahreyn Krallığı
Bayrak
Başkent Manama
Nüfus 1.569.446
Yüzölçümü 765 km2
Para Birimi Bahreyn dinarı (BHD)
Milli Gelir 24.294 $
Enflasyon %5
İşsizlik Oranı %4
Yaşam Süresi 72
Telefon Kodu +973

Bahreyn Vizesi Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular Ve Cevapları

1. Soru: Bahreyn'e gitmek için vize gerekiyor mu?

Cevap: Evet, Türk Vatandaşlarının Bahreyn'e seyahat edebilmeleri için vize almaları gerekmektedir.

2. Soru: Bahreyn vizesi nasıl alınır?

Cevap: Bahreyn vizesi iki şekilde alınabilir:

  • Bahreyn E-vize: Online başvuru sistemiyle 48 saat içinde alınabilir.
  • Konsolosluk vizesi: Bahreyn Büyükelçiliği veya Konsolosluklarına başvurarak alınabilir.

3. Soru: Bahreyn e-vizesi nedir?

Cevap: Bahreyn'e online ortamda vize başvurusu yapmanızı sağlayan bir sistemdir.

4. Soru: Bahreyn e-vizesi için gerekli belgeler nelerdir?

Cevap:

  • Pasaport
  • Biometrik fotoğraf
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Uçak bileti
  • Konaklama belgesi
  • Yeterli maddi imkanlarınızı gösteren belge

 

5. Soru: Bahreyn e-vizesi ücreti ne kadar?

Cevap: Bahreyn E-Vize Ücreti 75 ABD Doları

6. Soru: Bahreyn e-vizesi ne kadar sürede çıkar?

Cevap: Bahreyn E-Vizesi sonucu en geç 3 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

7. Soru: Bahreyn e-vizesi ile ne kadar süre Bahreyn'de kalınabilir?

Cevap: Bahreyn E-Vizesi ile Bahreyn’de 14 Gün Kalınabilinir.

8. Soru: Bahreyn e-vizesi kaç kez kullanılabilir?

Cevap: Bahreyn E-Vizesi Tek girişli ve Çok Girişli Vizeleri Bulunamktadır.

9. Soru: Bahreyn e-vizesi başvurusu nasıl yapılır?

Cevap: Bahreyn e-vize başvurusu için https://www.marinavize.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

10. Soru: Bahreyn konsolosluk vizesi için gerekli belgeler nelerdir?

Cevap:

  • Pasaport
  • Vize başvuru formu
  • Biometrik fotoğraf
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Uçak bileti
  • Konaklama belgesi
  • Maddi durum belgesi
  • Çalışma belgesi (eğer varsa)
  • Davetiye (eğer varsa)

 

11. Soru: Bahreyn konsolosluk vizesi ücreti ne kadar?

Cevap: 160 ABD Doları

 

12. Soru: Bahreyn konsolosluk vizesi ne kadar sürede çıkar?

Cevap: 3-5 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

13. Soru: Bahreyn konsolosluk vizesi ile ne kadar süre Bahreyn'de kalınabilir?

Cevap: Bahreyn’de 1 ay kalabilirsiniz.

14. Soru: Bahreyn konsolosluk vizesi kaç kez kullanılabilir?

Cevap: Tek girişli veya çok girişli seçenekleri mevcuttur

15. Soru: Bahreyn vizesi için hangi havalimanlarına giriş yapılabilir?

Cevap: Bahreyn Uluslararası Havalimanından giriş yapabilirsiniz.

16. Soru: Bahreyn vizesi için hangi karayolu sınır kapıları kullanılabilir?

Cevap: King Fahd Causeway (Suudi Arabistan sınırından) Bahreyne Giriş yapabilirsiniz.

17. Soru: Bahreyn vizesi için hangi denizyolu sınır kapıları kullanılabilir?

Cevap: Mina Salman Limanını kullanabilirsiniz.

18. Soru: Bahreyn vizesi alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Pasaportunuzun en az 6 ay geçerli olması gerekir.
  • Vize başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekir.
  • Biometrik fotoğraflarınızın güncel olması gerekir.
  • Seyahat sağlık sigortanızın Bahreyn'i kapsaması gerekir.
  • Yeterli maddi imkanlarınızı gösteren belgeleri sunmanız gerekir.

19. Soru: Bahreyn vizesi reddedilirse ne yapmalıyım?

Cevap: Vizenizin reddedilme nedenini öğrenmek için Bahreyn Büyükelçiliği veya Konsoloslukları ile iletişime geçebilirsiniz.

20. Soru: Bahreyn vizesi almak kolay mı?

Cevap: Evet, Bahreyn vizesi almak nispeten kolaydır. Özellikle e-vize sistemi oldukça pratik ve hızlı bir şekilde vize almanızı sağlar.

21. Soru: Bahreyn Türk vatandaşlarından vize istiyor mu?

Cevap: Evet, Türk vatandaşlarının Bahreyn'e seyahat edebilmeleri için vize almaları gerekmektedir.

22. Soru: Bahreyn vizesi kaç para?

Cevap: Bahreyn vizesi ücreti, vize türüne göre değişiklik gösterir. E-vize ücreti 75 ABD Doları, konsolosluk vizesi ücreti ise 160 ABD Doları'dır.

23. Soru: Bahreyn e-vize var mı?

Cevap: Evet, Bahreyn'e online ortamda vize başvurusu yapmanızı sağlayan bir e-vize sistemi mevcuttur.

24. Soru: Bahreyn'e seyahat etmeden önce nelere dikkat etmeliyim?

Cevap:

  • Pasaportunuzun ve vizenizin geçerlilik süresini kontrol edin.
  • Seyahat sağlık sigortası yaptırın.
  • Bahreyn'in hava durumunu kontrol edin ve buna uygun giysiler alın.
  • Bahreyn'in para birimi olan Bahreyn Dinarı'nı (BHD) temin edin.
  • Bahreyn'in kültürü ve gelenekleri hakkında bilgi edinin.
  • Bahreyn'de yapılabilecek aktiviteler ve gezilecek yerler hakkında araştırma yapın.

Umarım bu bilgiler Bahreyn vizesi hakkında aradığınız cevapları bulmanıza yardımcı olmuştur.

COPYRİGHT © 2005-2018 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.