Mısır Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Mısır Turist Vizesi, Mısır’a yapılacak olan kültürel geziler, turistik geziler için ziyaret edecek olan Türkiye vatandaşları tarafından alınması gereken vize türüdür. T.C. Umuma mahsus/bordo pasaport sahipleri Mısır’a turistik seyahatleri için süresi fark etmeksizin vize almak zorundadırlar. Mısır Turist Vizesi 2020 senesinde kısa süreli bir vize olarak verilmektedir ve en fazla 90 gün süreyle verilmektedir. Mısır turist vizesinin alınacağı pasaportun on yıldan eski olmaması ve en az iki adet boş sayfa bulunması oldukça önemlidir. T.C Diplomatik/Siyah pasaport sahiplerinin 90 günü geçmeyecek şekilde yapacakları ziyaretler için vizeden muaf olmaktadırlar. Mısır turist vizesi için davetiye alınmasına gerek yoktur ve başvurular şahsen yapılabildiği gibi yetkili acenteler aracılığıyla da yapılmaktadır.

Mısır Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Türkiye’de Mısır verme yetkisi bulunan kurumlar İstanbul Mısır Başkonsolosluğu ve Ankara Mısır Büyükelçiliği’dir. Türkiye’nin her ilinden başvuruları sadece İstanbul Mısır Başkonsolosluğu kabul etmektedir. Ankara Mısır Büyükelçiliği ise sadece Ankara’dan olan başvuruları kabul etmektedir. Mısır Turist Vizesi başvurusu şahsi olarak da yapılabildiği gibi yetkili seyahat acenteleri tarafından da yapılmaktadır. Yapılan başvurularda konsolosluk evrakların doğru ve eksiksiz olarak toplanmasına oldukça fazla dikkat etmektedir. Özellikle vize başvuru formunun doldurulması ve evraklarında formda yazanlara uygun olarak teslim edilmesi en önemli husustur. Bu sebeple başvuruların profesyonel seyahat acenteleri ile yapılmasında fayda vardır. Mısır Turist Vizesi işlemleri konusun tam yetkiye sahip olan Marina Vize Başvuru Merkezi olarak tüm vize işlemlerinizde yanınızdayız. Eksik ve yanlış olarak teslim edilen evraklar maalesef vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına sebep olmakta ve bir sonraki başvurularınızı da olumsuz etkilemektedir. Bu durum size para kaybettir hem de vize alırken ki sicilinizi kötü yönde etkiler. Bu tarz olumsuz durumlarda kalmamanız için Marina Vize Başvuru Merkezi olarak yanınızdayız. Mısır Turist Vizesi ücreti için bizi arayarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Acente olarak sunduğumuz fiyatlara konsolosluk ücretleri ve danışmanlık ücretimiz dahildir. Vize başvurunuzun durumuna göre fiyatlar değişmektedir. Fiyatlar sürekli güncellendiği için vize almak istediğiniz tarihe yakın bir zamanda fiyat öğrenmeniz faydalı olacaktır. Vize başvuru formu acentemiz tarafından doldurulacaktır.

Mısır Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Mısır turist vizesi gerekli evraklar şu şekilde sıralanmakta olup güncel olarak ek evraklar istenebilmektedir;

  • Mısır vize başvuru formu
  • Pasaport
    • Pasaport seyahatin bitiminden sonrada en az altı ay daha geçerli olmalıdır.
    • Pasaport on seneden eski olmamalıdır.
    • Pasaportun en az 2 adet boş sayfası olmalıdır.
  • İki adet biyometrik fotoğraf
  • Vize talep dilekçesi
    • Mısır Konsolosluğu’na hitaben yazılması gerekmektedir.
    • Dilekçe içeriğinde konaklama bilgileri, seyahat tarihleri olmalı ve vize süresi bitmeden önce ülkeden ayrılınıcağına dair taahhüt verilmelidir.
    • Islak imzalı olmalıdır.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Otel rezervasyonları
  • Uçak Bileti rezervasyonları

Mısır Turist Vizesi danışmanlığı yapan firmamız sayesinde vize işlemlerinizi konsolosluğa gelmenize gerek kalmadan işlemlerinizi yürütüyoruz. Mısır Vizelerinin işlem prosedürleri gerekli evrakların eksiksizce teslim edilmesinden sonra yaklaşık 30 ile 45 gün civarından sürmektedir. Mısır konsolosluğunun yoğun olduğu dönemler ya da tatil günlerine denk geldiğinde süreler uzayabilmektedir. Bu sebeple vizeye ihtiyacınız olan dönem için önceden başvurularınızı yapmanızda fayda vardır. Mısır vizesi olumlu sonuçlandıktan sonra en fazla 90 günlük aldığınız turist vizeniz ile Mısır’a giriş yapabilirsiniz. Mısır’a vizenizin süresi ne olursa olsun Mısır’a giriş yaptıktan sonraki 7 gün içerisinde bulunduğunuz yerdeki il emniyet müdürlüğüne kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

4.90 / 5 (442 votes)
COPYRİGHT © 2005-2024 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.