Romanya Misafir Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Romanya misafir vizesi, Romanya’da bulunan aile yakını, akraba ve arkadaş ziyareti için gerçekleştirilecek seyahatlerde kullanılabilmektedir. Romanya misafir vizesi 2020 yılı başvuruların nasıl gerçekleştirilmesi ile ilgili güncel bilgiler için Marina Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçilebilir. Marina Vize Başvuru Merkezi, Romanya vizesi için danışılabilecek yetkili firmalar arasındadır. Romanya Konsolosluğu, internet üzerinden de vize başvurularını kabul etmektedir. Misafir vizesi başvuruları, davetiye olmadan gerçekleştirilmediği için ziyaret edilecek kişiden davetiye talep edilmesi gerekir.

Romanya Misafir Vizesi Nasıl Alınır?

Romanya misafir vizesi başvurusu internet üzerinden gerçekleştirilebilen bir işlemdir. Süreci bir danışman firma ile birlikte ilerletmek isteyenler, Marina Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçebilir. Online başvurularda, vize başvurusu için istenen belgelerin taratılması gerekecektir. Taratılarak elde edilen belgeler, e-vize sistemine yüklenmelidir. Online olarak vize başvurusu yapacak kişilerin, e-mail adreslerini sisteme tanıtmaları ve mail adreslerine gönderilen kod ve şifre ile giriş yapmaları gerekmektedir. Romanya misafir vizesi işlemleri, online olarak gerçekleştirildiğinde çok kısa bir süre içerisinde sonuçlanabilmektedir. Online başvuru sistemi, kişilere özel başvuru hesaplarını 30 gün boyunca saklayabilmektedir. Kişilere, hangi adımda neler yapılması gerektiği söylenmektedir. Bu şekilde hatasız bir şekilde başvuru işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Davetiye mektubu olmadan misafir vizesi alınamayacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Davetiye mektubu olmayan kişiler, ülkeyi ziyaret etmek için diğer vize türlerine başvuru yapabilirler. Konsolosluklar üzerinden başvuru yapacak olanların öncelikle randevu almaları gerekmektedir. Randevu için konsoloslukların resmi sitelerinden başvuru yapılabilir. Randevu yeri ve tarihi konusunda seçim yapılabilmektedir. Randevu gününde istenen evrakların ve davetiyenin teslim edilmesi ve Romanya misafir vizesi ücreti ödemelerinin yapılması gerekmektedir. Ödemeler, konsolosluk banka hesaplarına yapılmaktadır.

Romanya Misafir Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Vize işlemlerinin sonuçlanması, başvuru işlemlerini gerçekleştiren kurumun çalışma günlerine ve yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir. Vize başvurularının yoğun olarak gerçekleştiği tatil dönemlerinde ise bu süreç normalden daha uzun sürebildiği için vize başvurularının önceden gerçekleştirilmesi önerilmektedir. Romanya için gerçekleştirilen vize başvuruları en geç 3 hafta içerisinde sonuçlanabilmektedir.Romanya misafir vizesi danışmanlığı firması olarak Marina Vize Başvuru Merkezi tercih edildiği takdirde, belgelerin hazırlanma süreci daha hızlı bir şekilde ilerleyebilir. Marina Vize Başvuru Merkezi, müşterilerine her konuda yardımcı olmaya çalışmaktadır.

Vize başvurularını değerlendirecek olan konsolosluğun resmî tatil günleri de göz önünde bulundurulmalı ve bu günlere yakın zamanlarda başvuru yapılmamalıdır. Romanya’nın resmî tatil günleri, Türkiye’deki resmî tatil günlerinden çok farklı olabilir. Resmî tatil günlerine denk gelen başvuruların sonuçlanması daha uzun sürebilmektedir. Başvuruların resmî tatil günlerinde denk gelmemesi içinMarina Vize Başvuru Merkezi firması da gerekli özeni göstermektedir. Romanya misafir vizesi gerekli evraklar hazırlanırken, konsolosluklar tarafından istenilen formatlara dikkat edilmelidir. Belgelerde eksik imza ya da bilgiler olması durumunda, vize başvuruları ret ile sonuçlanabilmektedir. Marina Vize Başvuru Merkezi, belgelerin kontrolünü gerçekleştirir ve uygun olmayan formattaki belgelerin tekrar hazırlanması için müşterileri bilgilendirir. Bu sayede belgelerden kaynaklanacak reddedilmeme riski azaltılmaktadır. Vize başvurusu için istenen bazı belgeler ve belgelerde dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır:

  • Pasaportun seyahat bitiminden itibaren en az 6 ay daha geçerliliği olmalıdır. 10 yıldan daha uzun süredir kullanılan pasaportlar yenilenmeli ve yeni pasaport ile başvuru yapılmalıdır.
  • Vize başvuru formunda istenen bilgiler, doğru ve güncel bilgiler ile doldurulmalıdır.
  • Vize ücretinin karşılandığına dair banka dekontu alınmalıdır.
  • Pasaportlarda kullanılan ebatlarda, 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir. Fotoğrafların güncel tarihlerde çekilmiş olması gerekmektedir.
  • Akraba ziyareti için seyahat edilecekse tam vukuatlı nüfus kayıt örneği alınmalı ve davet edilecek kişi ile akrabalık bağı olduğu kanıtlanmalıdır. Arkadaş ziyaretleri için bu belgeye gerek yoktur.
4.90 / 5 (432 votes)
COPYRİGHT © 2005-2018 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.