Etiyopya e-Visa

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Etiyopya e-Visa Fotoğraf Ölçüleri


etiyopya vizesi fotograf olculeri

Etiyopya Vizesi Fotoğraf Ölçüleri

Etiyopya Vizesi İçin Gerekli Biyometrik Fotoğraf Özellikleri

1. Yüz Hatları: Etiyopya Vizesi başvurusunda bulunacak adaylar, ICAO standartlarında çekilmiş biyometrik fotoğraf kullanmak zorundadır. Biyometrik fotoğraflar, yüz hatlarının ön planda olduğu fotoğraflardır. Fotoğrafta kişinin yüzü fotoğrafa ortalı bulunmalıdır. Çene ucu ile alında saç başlangıç noktası arasında kalan bölge ortalama 33 mm ile 36 mm arasında değişen standartlarda olup, saçların temiz ve taranmış olması gerekmektedir. Bayanların saçlarını toplayarak saçın yüzü kapanması önlendiği gibi başörtüsü kullanan bayanların da alın ve çene altı bölgesine ilave olarak yüzlerinin sol ve sağ kısımlarını başörtüsü kapatmamalıdır. Yüzde piercing gibi sökülebilen aksesuarlar kullanılmamalıdır. Makyaj yapmak abartıya kaçmadığı sürece Etiyopya Vizesi başvurusu için sorun teşkil etmeyecektir. Makyaj yapan bayanlar pastel renkleri tercih ederek sade bir makyaj yapmalıdırlar. Makyaj esnasında yüzde bulunan leke ve izler kapatılmamalıdır. Erkeklerin sakallarını ve bıyıklarını keserek fotoğraf çektirmeleri, Etiyopya Vizesi başvurusunun kabulü için faydalı olacaktır.

2. Arka Plan: Fotoğraf arka planı olarak desensiz ve beyaz arka fonlar kullanılmalıdır. Arka fon üzerine gölge düşürülmemesi gerekmektedir. Koyu ve desen içeren arka fonlara çekilmiş fotoğraflar Etiyopya Vizesi başvurularında kabul edilmeyecektir.

3. Fotoğraf Kalitesi: Fotoğraf kalitesi klasik fotoğraflara göre daha kaliteli olup, yüzün doğal renklerini iyi bir şekilde yansıtmalıdır. Fotoğraflarda bükülmeler ve lekeler bulunmamalı, fotoğrafın kontrastı iyi ayarlanarak ayrıntıların keskin ve net olması sağlanmalıdır.

4. Işık: Fotoğraf ışığı özenle hazırlanmalı, ışık yüze eşi şekilde dağılmalı ve yansımalara dikkat edilmelidir. Işığın iyi ayarlanamaması sebebi ile fotoğrafta kırmızı göz bulunmamasına dikkat edilmelidir.

5. Poz İfadesi ve Yüz Şekli: Poz verilirken mimiklerden kaçınılarak nötr bir ifade ile poz verilmelidir. Verilen pozda gözler açık ve dişlerin gözükmemesi için ağız kapalı olmalıdır. Poz verirken direk olarak fotoğraf makinesine bakılmalı, yüz dik ve düz bir şekilde bulunmalıdır.

6. Gözlük: Güneş gözlüğü ile poz verilmemelidir. Kişi gözlük kullanıyorsa seçeceği gözlük çerçevesinin gözü kapatacak kalınlıkta olmaması gerekir. Fotoğraf çekiminde gözlük camına ışık düşmemesi ve renkli camlı gözlük kullanılmamasına dikkat edilerek fotoğrafta gözlerin açık ve net bir şekilde belli olması gerekmektedir.

7. Aksesuarlar: Kişinin fotoğraf çekimi sırasında şapka, başlık, vb. aksesuarları kullanması, Etiyopya Vizesi başvurusunun reddi ile sonuçlanacaktır.

8. Rötuş: Yüz karakteristik özelliğini değiştirmeyecek rötuşların Etiyopya Vizesi başvurusu için sorun teşkil etmeyeceği düşünülse de biyometrik fotoğraflarda rötuş kullanılmaması vize onay süreci için önemlidir.

9. Küçük Çocuklar: Küçük çocukların poz vermesine yardımcı olmak amacı ile fotoğrafta herhangi bir kişinin bulunması, vize başvurusunda bu fotoğrafın kabul edilmemesine neden olacaktır. Ayrıca fotoğrafta hiçbir yabancı maddenin bulunmaması ve yetişkinlerle aynı standartlarda biyometrik fotoğraf çekimi yaptırılması gerekmektedir.

10. Fotoğraf Güncelliği: Etiyopya Vizesi başvurusu için kullanılacak biyometrik fotoğrafların kişinin son halini yansıtması gerekmektedir. En fazla 6 ay içerisinde çekilen fotoğrafların vize başvurusu için kullanılması gerekmektedir.

Büyükelçilik / Konsolosluk

 Etiyopya Ankara Büyükelçiliği

Ambassador ADEM MOHAMED MAHMUD

Chancery:
Oran Mah. Mühittin Çöteli Sok. No:6 Çankaya/Ankara
 : +90 (312) 436 0400
 : +90 (312) 448 1938
 : [email protected]
 : [email protected]
 : [email protected]

Office Hours:

Monday-Friday : 08.30-17.30

Ülke Bilgileri

Resmi Adı Etiyopya Fed. Demokratik Cum.
Bayrak
Başkent Addis Ababa
Nüfus 120,3 Milyon
Yüzölçümü 1.112.000 Km2
Para Birimi Birr (ETB)
Milli Gelir 304,9 Milyar USD
Enflasyon %33
İşsizlik Oranı %40+
Yaşam Süresi Kadın 70,1 Erkek 67.9
Telefon Kodu +251



Etiyopya Vizesi ve E-Vize Hakkında En Çok Aranan Sorular ve Cevapları

1. Soru: Etiyopya'ya seyahat etmek için vize gerekli mi?

Cevap: Evet, Türk vatandaşlarının Etiyopya'ya seyahat etmek için vize almaları gerekmektedir.

2. Soru: Etiyopya vizesi nasıl alınır?

Cevap: Etiyopya vizesi iki şekilde alınabilir:

  • Gelgit vizesi: Vize başvurusu, pasaportunuzun ve gerekli belgelerin fotokopileri ile birlikte Etiyopya'nın Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılmalıdır.
  • E-vize: Etiyopya'nın resmi e-vize web sitesi üzerinden online başvuru yapılabilir.

3. Soru: Etiyopya E-vize nedir?

Cevap: Etiyopya E-vize, online olarak başvurulan ve onaylanan elektronik bir vizedir. Etiyopya'ya seyahat eden turistlerin ve iş adamlarının vize alma süreçlerini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.

4. Soru: Etiyopya E-vize almak için hangi belgelere ihtiyacım var?

Cevap: Etiyopya E-vize başvurusu için aşağıdaki belgelere ihtiyacınız olacak:

  • Pasaportunuzun taranmış kopyası
  • Bir adet biometrik fotoğraf
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Uçak bileti rezervasyonu
  • Konaklama rezervasyonu

5. Soru: Etiyopya E-vize başvurusu ne kadar sürer?

Cevap: Etiyopya E-vize başvuruları genellikle 24 saat içinde işlenir.

6. Soru: Etiyopya E-vizenin ücreti nedir?

Cevap: Etiyopya E-vizenin ücreti 140 USD ancak vize türüne ve başvuru yapılan zamana göre değişmektedir. Güncel ücretleri web sitemizden Takip edebilirsiniz.

7. Soru: Etiyopya E-vize ile Etiyopya'da ne kadar süre kalabilirim?

Cevap: Etiyopya E-vize ile Etiyopya'da maksimum 30 gün kalabilirsiniz.

8. Soru: Etiyopya E-vizeyi nasıl kullanırım?

Cevap: Etiyopya E-vizenizi çıktısını alarak yanınızda bulundurmanız ve Etiyopya'ya giriş yaparken pasaportunuzla birlikte ibraz etmeniz gerekmektedir.

9. Soru: Etiyopya vizesi için gerekli belgeler nelerdir?

Cevap: Etiyopya vizesi için gerekli belgeler şunlardır:

  • Vize başvuru formu
  • Pasaportunuzun aslı ve fotokopisi
  • Biometrik fotoğraf
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Uçak bileti rezervasyonu
  • Konaklama rezervasyonu
  • Maddi yeterlilik belgesi
  • Meslek belgesi

10. Soru: Etiyopya vizesi ne kadar sürede çıkar?

Cevap: Etiyopya vizesi genellikle 3-5 iş günü içinde çıkar.

11. Soru: Etiyopya vizesinin ücreti nedir?

Cevap: Etiyopya vizesinin ücreti 140 Usd ancak vize türüne ve başvuru yapılan zamana göre değişmektedir. Güncel ücretler için Etiyopya'nın Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul Başkonsolosluğu ile iletişime geçebilirsiniz.

12. Soru: Etiyopya'ya vizesiz giriş yapabilir miyim?

Cevap: Hayır, Türk vatandaşları Etiyopya'ya vizesiz giriş yapamazlar.

13. Soru: Etiyopya kapıda vize veriyor mu?

Cevap: Hayır, Etiyopya Türk vatandaşlarına kapıda vize vermemektedir. Etiyopya'ya seyahat etmeden önce vize almanız gerekmektedir.

14. Soru: Etiyopya'ya turistik vize ile ne kadar süre kalabilirim?

Cevap: Etiyopya'ya turistik vize ile maksimum 90 gün kalabilirsiniz.

15. Soru: Etiyopya'ya ticari vize ile ne kadar süre kalabilirim?

Cevap: Etiyopya'ya ticari vize ile maksimum

16. Soru: Türkiye Etiyopyadan vize istiyor mu?

Cevap: Evet, Türkiye Etiyopya vatandaşlarından vize istemektedir.

17. Soru: Etiyopya vizesi için başvuru yaparken dikkat etmem gerekenler nelerdir?

  • Vize başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurun.
  • Pasaportunuzun en az 6 ay daha geçerli olduğundan emin olun.
  • Biometrik fotoğrafların vize şartlarına uygun olduğundan emin olun.
  • Tüm belgelerin eksiksiz ve aslına uygun olduğundan emin olun.

18. Soru: Etiyopya Türk vatandaşlarından vize istiyor mu?

Cevap: Evet, Etiyopya Türk vatandaşlarından vize istemektedir.

19. Soru: Etiyopya E-vize nasıl alınır?

Cevap: Etiyopya'ya seyahat etmeden önce e-vize alabilirsiniz. E-vize almak için Marina Vize Başvuru Merkezi adresini ziyaret edebilirsiniz:
20. Soru: Etiyopya'ya seyahat etmeden önce hangi aşıları yaptırmam gerekir?

Cevap: Etiyopya'ya seyahat etmeden önce Sarı Humma, Hepatit A ve Hepatit B aşılarını yaptırmanız tavsiye edilir.

COPYRİGHT © 2005-2024 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.