ABD aşı olan turistleri ülkeye kabul edecek!

2021 yılı yaz ayı turizm ve seyahat sektörü açısından kritik bir ay olacak. 2020 yılından beklediğini bulamayan ve ciddi kayıplar yaşayan iki sektör dijital aşı pasaportu ve aşı konusunun netleşmesini bekliyor. Bu kapsamda ABD’den önemli bir açıklama geldi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), tarafından yapılan açıklamaya göre iki doz koronavirüs aşısı olanların uçak, tren ve otobüste maske taktıkları süre boyunca ülke içerisinde karantinada kalmadan ve test yaptırmadan gezebilecekleri belirtildi.

Her ne kadar 2021 yazına az bir süre kalsa da ülkelerin seyahat planlarına yönelik kararları net değil. Ülkeler yaz ayı için turist kabul edecek mi etmeyecek mi? Bu bilinmediği için özellikler Türk turistler bu bilinmezin bir an önce giderilmesini istiyor.

ABD’DEN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ!

Bu kapsamda Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) seyahat kurallarıyla ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında ABD, iki doz koronavirüs aşısı olanlara seyahat özgürlüğü tanıyacağını açıkladı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs aşılarının her 2 dozunu yaptıran kişilerin, uçaklarda, otobüslerde ve trenlerde maske taktıkları sürece ülke içinde test yaptırma ya da karantina şartı olmaksızın seyahat edebilecekleri belirtildi.

KORONAVİRÜS AŞISI OLANLAR ABD’YE SEYAHAT EDEBİLECEK!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Dr. Rochelle Walensky, "Yeni yönerge, tamamen aşılanmış yaşlıların önerilen diğer tedbirlere uymaları koşuluyla Covid-19 testi yaptırmadan veya kendilerini karantinaya almadan sağlıklı aile üyelerini ziyaret etmek için yola çıkabilecekleri anlamına geliyor" ifadelerini kullandı. Covid-19'a karşı tamamen aşılanmış kişilerin seyahat edebileceklerini belirten Walensky, artan vaka sayıları nedeniyle şu anda seyahat etmeyi önermediklerini de sözlerine ekledi. Amerika'ya gidecek Türk vatandaşlarının ABD vizesi alması gerekmektedir. Vize başvurusu için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Marina Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: (+90) 212 530 04 31

Mobil: (+90) 541 963 17 14

Fax: (+90) 212 530 04 31

Mail: [email protected]

Web: https://www.marinavize.com


4.8 / 5 (187 votes)
COPYRİGHT © 2005-2024 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.