Avrupa İlaç Ajansı, Moderna'nın korona virüs aşısına onay verdi!

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) Moderna'nın korona virüs aşısına onay verdiğini açıkladı.

Avrupa Birliği'nin sağlık konusunda temel aldığı Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ikinci korona virüs aşısına da onay verdi. EMA, Moderna'nın aşısından önce Pfizer ve BioNTech’in ortak geliştirdiği aşıya onay vermişti. Şimdi de Moderna'nın aşısına onay veren EMA, kararı Avrupa Komisyonu'na gönderdi. Eğer Avrupa Komisyonu da Moderna'nın aşısına onay verirse korona virüs aşısı Avrupa Birliği ülkelerinde kullanılabilecek.

AVRUPA İLAÇ AJANSI'NDAN MODERNA KARARI!

Avrupa İlaç Ajansı'nın Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen korona virüsü aşısının kullanımına onay vermesinin ardından Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 27 Aralık 2020'de aşılamalar başlamıştı. Bugün de EMA gerçekleştirdikleri toplantının ardından Moderna'nın bulduğu aşıya onay verdiklerini duyurdu.

AVRUPA BİRLİĞİ AŞILAR KONUSUNDA SEÇİCİ DAVRANIYOR!

Avrupa Birliği aşılar konusunda seçici davranıyor. Birçok ülkenin aşısını değerlendirmeye dahi almayan birlik BioNTech ve Pfizer’in aşısının ardından Moderna'nın aşısını kabul etti. Pfizer-BioNTech, geliştirdikleri aşının onaylanması için 6 Ekim’de EMA’ya müracaat etmişti. EMA, 21 Aralık’ta Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen BNT162b2 isimli Covid-19 aşısının 16 yaşından büyük kişilerde kullanılmasına onay vermişti.

AVRUPA BİRLİĞİ AŞI SORUNU YAŞAYABİLİR!

Avrupa Birliği'nin aşı konusundaki tutumu birçok kesim tarafından eleştiriliyor. Bilim kurulları birliğin aşı noktasında sorun yaşayabileceğini belirtiyor. Konu hakkında konuşan BioNTech'in kurucularından olan Türk Bilim insanı Uğur Şahin, Avrupa ülkelerinin yeteri kadar aşı almadığını ve aşı sorunu yaşayabileceğini belirtti. 

Marina Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: (+90) 212 530 04 31

Mobil: (+90) 541 963 17 14

Fax: (+90) 212 530 04 31

Mail: [email protected]

Web: https://www.marinavize.com


4.8 / 5 (216 votes)
COPYRİGHT © 2005-2024 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.