Avrupa'yı trenle gezerken aşık olacağınız 7 şehir!

Avrupa'yı trenle seyahat etmek çok farklı bir keyif. Sırt çantamızı ve vizemizi aldıktan sonra yapılması gereken bir aktivite olarak karşımıza çıkan tatil planı sizi birbirinden güzel şehirler ile tanıştıracak.

Pandemi nedeniyle milyonlarca kişi 2020 yılında tatil planlarını ertelemek zorunda kaldı. Herkesin umudu 2021'de işlerin normale dönmesinde. Eğer aşı çalışmaları beklenen düzeyde giderse yaz aylarında hiç görülmemiş bir turizm yoğunluğu yaşanabilir. Türk vatandaşları arasında son zamanda popüler hale gelen Avrupa şehirlerini tren ile gezme tutkusu da bu yoğunluktan nasibini alacak gibi. Bu konuda size yardımcı olmak için birbirinden güzel 7 şehri sizler için derlerdik keyifli okumalar dileriz...

DOĞANIN VE MİMARİNİN ŞEHRİ: BERN

Gözümüzün önüne İsviçre'nin kartpostallık görüntüsünü ve Alp Dağları'nı getirelim. İşte Bern şehri bu dağların yamacında bulunan kristal berraklıktaki Aare Nehri'nin kıyısına kurulmuş görüntüsüyle kendine aşık eden bir şehir.


Karlarla kaplı Alp Dağları'nın çevrelediği, havasının ve yeşilinin büyüdüğü Bern, kafeleri, mahzen barları, el sanatları dükkanları ve 6 km'lik korunaklı kumtaşı alışveriş merkezlerine ev sahipliği yapmaktadır.


Bern'in Orta Çağ'dan kalma Altstadt bölümünü (Eski Şehir, ilk yerleşimi) görmek için 344 basamak çıkarak, ülkenin en yüksek kilise kulesi olan Bern Katedrali ve manzarayı seyredebilirsiniz. Direkt trenler, Paris ve Frankfurt'tan Bern'e 4 buçuk saatte ulaşmakta. Brüksel ve Londra'dan da yolculuk 7 buçuk saat sürmektedir.

GURMELERİN VE YEMEK SEVERLERİN UĞRAF NOKTASI: FLORANSA

İtalyan mutfağı dünya lezzetleri sıralamasında birinciliği oynuyor. Son yapılan online bir yarışmaya göre dünyanın en lezzetli yemeğinin İtalyan usulü pizza olduğu ortaya çıktı.


Bu nedenle tüm turistler ve tren yolcuları İtalya'nın tarihi ve gurme şehri Floransa'da yemek yemeden ayrılmıyor. Şehir misafirlerine yerel ve mevsiminde yemekler sunuyor. Turistlerin en çok tercih ettiği yemekler arasında İtalyan pizzası, schiacciata gözleme ve lezzetli Floransa bifteği bulunuyor.


Ayrıca sadece yerel trüf ve porcini mantarları ile yapılan tagliatelle ve bazıları için ülkedeki tartışmasız en iyi gelatoyu (dondurmayı) yemek için bile bu kente gidebilirsiniz. Münih'ten, Floransa'ya yataklı tren ile 10 saatte ulaşabilirsiniz. Cenevre'den gelmek isteyenler için ise yolculuk 6.5 saat sürüyor.

BİR SANAT VE KÜLTÜR ŞEHRİ: AMSTERDAM

Amsterdam sanata verdiği değer ile günümüzde sanat şehri lakabını fazlası ile hak eden bir şehir. Van Gogh ve Rembrandt gibi ünlü ressamların da katkılarını unutmamak gerek.


Amsterdam'da bulunan Rijksmuseum ve Stedelijk müzelerindeki eserler Hollandalı ustaların neler ortaya koyabileceğini açıklıyor. Ayrıca Amsterdam dünyanın en bisiklet dostu şehirlerinin başında geliyor.


Frankfurt'tan dört saat, Londra'dan 3 buçuk saatin biraz üzerinde, Paris'ten ise üç saat tren yolculuğuyla Amsterdam'a ulaşabilirsiniz.

BİR TARİH ŞEHRİ: SEVİLLA

İspanya'nın Sevilla şehri sizi tarihte yolculuğa çıkartacak kadar güçlü yapılara sahip bir şehirdir. Emevilerin İspanya seferleri sırasında başkent olarak kullanılan kent dünyanın en büyük Gotik katedralinden zarif Royal Alcázar sarayına kadar uzanan eşsiz bir mimari yelpazeye sahiptir.


Flamenko'nun başkenti olan Sevilla dolambaşlı yolları ile misafirlerine tüm kenti gezme olanağı sunmaktadır. Öte yandan kendine özgü lezzetleri içinde barındıran Sevilla, tapaslarıyla ünlüdür.


Sevilla, Madrid'den direkt trenle 2 buçuk saat uzaklıkta. Paris veya Lizbon'dan ise yolculuk 12 ila 13 saat arasında.

ALMANYA'NIN SEMBOL ŞEHRİ: KÖLN

Orta Çağ kiliseleri ve antik Roma Duvarları'nı içinde barındıran Almanya'nın Köln kenti, eski ve yeni dünyanın birlikte yaşadığı bir şehir.


Kölner Dom katedralinin ikiz kuleleri, ufuk çizgisinin ikonik bir parçası ve Güney Kulesi'nden şehrin göz alıcı manzarası 533 basamaklı bir tırmanış ile ayaklarınızın altına serilebilir. Sadece bu da değil parkları, Köln'e ruhunu veren Ren Nehri ve barlarıyla birlikte şehir mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.


Londra'dan Köln'e Brüksel'de istasyon değiştirerek 4 buçuk 5 saatte varabilirsiniz. Paris'ten direkt yolculuk ise üç saat, bu da kenti Avrupa'daki tren tatilleri için ideal bir seçenek haline getiriyor.

ŞARABIN VE ÜZÜMÜN BAŞKENTİ: BORDO

Şarapları ile ünlü Fransa'nın Bordeaux kenti, geniş üzüm bağları ile Avrupa'nın ve dünyanın şarap ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılıyor.


Her yıl milyonlarca turist şarap yapımını görmek ve ilk hasadı tatmak için şarap tesislerini ve tadım alanlarını ziyaret ediyor.


Şehirde bulunan modern Cite du Vin müzesi ve sergiler aracılığıyla şarap mirası genç nesle aktarılıyor. Bordeaux, Paris'ten trenle iki saat uzaklıkta. Ayrıca Londra veya Amsterdam'dan bir istasyon değiştirerek yaklaşık 5 buçuk saatte veya Brüksel'den 4 buçuk saatte gidebilirsiniz.

AVRUPA'NIN MÜZİK BAŞKENTİ: VİYANA

Viyana Avusturya'nın başkenti olmak dışında müziğin de başkenti olarak karşımıza çıkıyor. Mozart, Beethoven, Brahms ve Strauss'un bıraktığı mirası iyi değerlendiren şehir her yıl bestelenen senfonileriyle göz dolduruyor.


Viyana Filarmoni Orkestrası'nı bünyesinde barındıran dünyaca ünlü Musikverein'i ziyaret edin veya yenilikçi Haus der Musik müzesindeki interaktif sergileri keşfedin. Alternatif olarak, 13. yüzyıla kadar uzanan ve dünyanın en büyük saray komplekslerinden biri olan Hofburg Sarayı'nda Habsburg'ların bıraktığı imparatorluk mirasını kendi gözleriniz ile görün.


Viyana'ya Paris'ten tek değişiklikle 10 saatte veya Brüksel'den 11 saatte ulaşabilirsiniz. Frankfurt'tan direkt seyahat ise sadece 6 buçuk saat sürüyor.

Marina Vize Başvuru Merkezi
Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul
Telefon: (+90) 212 530 04 31
Mobil: (+90) 541 963 17 14
Fax: (+90) 212 530 04 31
Mail: info@marinavize.com

4.8 / 5 (244 votes)
COPYRİGHT © 2005-2018 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.