Delta varyantı rezervasyonları nasıl etkileyecek?

Almanya’da tur operatörleri tatilcilerin popüler destinasyonlara odaklandığını Delta varyantının rezervasyonları etkilemediği görüşünde. Turizmciler bu yılı ‘son dakika’ yılı olarak tanımlıyor.

Almanya’da Delta etkisinin şimdilik rezervasyonları olumsuz etkilemediği söyleniyor. Ancak, son derece bulaşıcı virüs çeşidinin hızla yayılmasını önlemek için bazı bölgelerde seyahat kısıtlamalarının yeniden uygulandığı ve Alman seyahat endüstrisinin gelişmeleri yakından takip ettiği belirtiliyor. Delta’nın yarattığı endişe nedeniyle geçtiğimiz hafta bazı Alman turistler Portekiz’i terk etmişlerdi.

SON DAKİKA REZERVASYON PATLAMASI

Almanya Seyahat Acentaları Birliği (DRV) seyahat etme arzusunun kesintisiz devam ettiğini belirtirken haziran ayındaki rezervasyonların geçen yılın iki katı düzeyinde olduğunu bildirdi.

FTI Başkanı Ralph Schiller, "Yaz tatilleri için son dakika talepler yüksek" dedi. Örneğin, artan enfeksiyon seviyeleriyle ilgili basında çıkan haberlere rağmen Mayorka için iptallerde bir artış olmadı. Schauinsland-Reisen Turizm Direktörü Andreas Rüttgers ise Portekiz dışında Delta varyantından yapılan rezervasyonlarda herhangi bir olumsuz etkinin görülmediğini söyledi.

Benzer şekilde, DER Touristik şu anda herhangi bir 'artan iptal' belirtisi göremiyor. Almanya şefi Ingo Burmester, aksine, son dakika rezervasyonlarının yüksek sayısının, geçen yıl yaz tatilini kaçıran müşterin taleplerinde görüldüğünü söylüyor. Almanya'nın en büyük ikinci tur operatörü, ana destinasyonlar için seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesiyle Nisan ayından bu yana sürekli bir artış gözlendiğini belirtiyor.

TUI PORTEKİZ'E DÖNÜYOR

Mevcut rezervasyon hacimlerinin beklentilerin üçte bir üzerinde olduğunu belirten Burmester, "Yaz 2021 rezervasyonlarının çoğu kalkıştan yalnızca sekiz hafta önce gelerek bir ‘last minute’ yazı yaşanacağı ortada" dedi.

Destinasyonlar açısından, rezervasyonların %75'i Akdeniz'e yapılırken, Türkiye (Antalya), İspanya (Balearics/Majorca), Yunan adaları, Almanya, Hırvatistan ve İtalya mevcut sıralamanın başında yer alıyor.

Bu arada, TUI, son seyahat kısıtlamalarının tekrar hafifletilmesinin ardından bu hafta Portekiz'deki tatillerine devam edeceğini açıkladı. Alman pazar lideri, Delta varyantının son haftalarda hızla yayılması nedeniyle Alman yetkililerin seyahat tavsiyelerini yükseltmesinin ardından bu destinasyondaki seyahatleri iptal etmişti. Almanya CEO'su Marek Andryszak, "Genel olarak tatilciler en son gelişmeleri bekliyor ve kısa sürede rezervasyon yaptırıyor. Portekiz için de bunu bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Marina Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: (+90) 212 530 04 31

Mobil: (+90) 541 963 17 14

Fax: (+90) 212 530 04 31

Mail: info@marinavize.com

Web: https://www.marinavize.com

4.8 / 5 (158 votes)
COPYRİGHT © 2005-2018 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.