İngiltere'ye girişlerde negatif korona virüs testi zorunluluğu getirildi!

Korona virüs yüzünden zor zamanlar geçiren İngiltere, ülkeye girişlerde kendi vatandaşlarına dahil negatif korona virüs testi zorunluluğu getirdi. 72 saat içerisinde yaptırılması gereken testin sonucu pozitif çıkan kişiler ülkeye alınmayacak.

İngiltere'de uygulama gelecek hafta başlayacak ve ne zamana kadar devam edeceği ise bilinmiyor. İskoçya'da ise uygulamanın en kısa süre içerisinde başlayacağı belirtiliyor ancak bir tarih verilmedi. Uygulama hakkında konuşan İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, kararla birlikte ülkede vaka sayılarında bir azalma görülmesini umduklarını belirtti. Özellikle mutasyona uğramış korona virüs nedeniyle zor zamanlar geçirdiklerini belirten Shapps, bu yeni varyantın ülkeye girişini engellemek istediklerini belirtti.

"MUTANT KORONA VİRÜS KONUSUNDA SIKI ÖNLEMLER ALMALIYIZ"

Shapps "Ülkeye yeni Covid-19 vakalarının girişini durdurmak için etkili önlemlerimiz var, ancak virüsün yeni varyantları (Mutant korona) konusunda daha sıkı önlemler almalıyız" dedi. Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Galler ve Kuzey İrlanda'da da benzer bir uygulamaya gidilebileceği aktarıldı.

İNGİLTERE İÇİN YENİ SEYAHAT KURALLARI DEVREDE!

İngiltere ülkeye uçak, gemi ve trenle giriş yapanlar için yeni seyahat kuralları getirdi. Bu kuralların başında test yaptırma zorunluluğu var. Kurallara uymayan kişilere 500 sterlin ceza uygulanacak. Ancak nakliyeciler, 11 yaş altı çocuklar ve test altyapısı bulunmayan ülkelerden gelenler uygulamadan muaf tutulacak. İrlanda'dan gelenlere de test zorunluluğu bulunmayacak.

10 GÜN ZORUNLU KARANTİNA!

Seyahat Koridoru Listesi'nde bulunmayan ülkelerden İngiltere'ye giden kişilere 10 gün karantina (İzolasyon zorunluluğu) uygulanıyor. İngiltere'de son açıklanan günlük verilere göre son 24 saat içinde 1162 kişi korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Günlük vaka sayısı ise 52 binin üzerinde.

AŞILAMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İngiltere Başbakanı Boris Johson, 15 Ocak gününden itibaren günde yüzbinlerce kişiye aşı yapılacağını açıkladı. Birleşik Krallık'ta Pfizer/BioNTech ve Oxford/AstraZeneca aşıları yapılıyor.

Marina Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: (+90) 212 530 04 31

Mobil: (+90) 541 963 17 14

Fax: (+90) 212 530 04 31

Mail: [email protected]

Web: https://www.marinavize.com


4.8 / 5 (181 votes)
COPYRİGHT © 2005-2024 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.