PCR testi zorunluluğu kalktı!

Rus haber ajansı TASS, Türkiye’ye giriş yapan turistler için PCR ve antijen testi zorunluluğunu 1 Haziran 2022 itibariyle kaldıran Türk makamlarının, bu kararla birlikte neredeyse tüm COVID-19 kısıtlamalarına son verdiğini yazdı.

Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla Türkiye’ye girişlerde, azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR veya girişten azami 48 saat içinde yapılmış negatif hızlı antijen testi zorunluluğu aranmayacağı ifade edilen haberde, son iki haftadır Türkiye’de günlük COVID-19 vaka sayısının bin kişinin altına düştüğünü, çoğu mart ayında kaldırılan coronavirüs kısıtlamalarının 1 Haziran itibariyle neredeyse tamamen iptal edildiğini aktardı.

Bir diğer haber portalı Tsargrad, bu kararı “Türkiye’ye gitmek için artık sadece pasaport gerekecek” başlığıyla paylaştığı haberinde, Ruslar için en popüler tatil destinasyonu olan Türkiye’nin artık hiçbir COVID-19 belgesi istemeyeceğini, Rus turistlerin yalnızca pasaportlarını yanına alarak rahatça ülkeye giriş yapabileceğini vurguladı.

Türkiye’de aynı zamanda maske rejimi de sonlandırılırken, yalnızca hastanelerde maske takma zorunluluğu devam ediyor.

 

Marina Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: (+90) 212 530 04 3

Mobil: (+90) 541 963 17 14

Fax: (+90) 212 530 04 31

Mail: info@marinavize.com

Web: https://www.marinavize.com

4.8 / 5 (224 votes)
COPYRİGHT © 2005-2018 MARİNA TURİZM BİLİŞİM TERCÜMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. Gizlilik Sözleşmesi - Kullanıcı Sözleşmesi

MARİNAVİZE.COM SİTESİNDE YER ALAN TÜM METİN, RESİM VE İÇERİKLERİN TELİF HAKLARI MARİNA TURİZM'E AİTTİR. BASILI VEYA ELEKTRONİK BİR ORTAMDA İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ. İZİNSİZ KULLANAN KURUMLAR VE KİŞİLER HAKKINDA İLGİLİ MAKAMLAR NEZDİNDE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILACAKTIR.