Tayland Ticari Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Tayland Ticari Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Tayland Ticari Vize için Gerekli Olan Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

Tayland Ticari Vize Örneği

1.Pasaport özellikleri

  • Tayland Ticari Vize başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Tayland Ticari Vize başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Tayland Ticari Vize talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Tayland Ticari Vize müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Tayland Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması gerekmektedir.
  • Yeni kimlik belgesi sunacak kişilerin E-Devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini kimlik fotokopisi ile birlikte sunması gerekmektedir. E-Devlete giriş için Tıklayınız

4.Tayland Ticari Vize Başvuru Formu

  • Tayland Ticari Vize almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Tayland seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

5.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Tayland’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

7.Ticari Davetiye

  • Ticari davetiye Tayland firmasının antetli kağıdına Tayland devletinin Tayland başkonsolosluğuna hitaben yazılmalı ve ziyaret tarihi, ziyaret nedeni, firma adresi ve iletişim numaralarının davetiyede belirtilerek Tayland firması yetkilisi tarafından kaşelenip imzalanması gerekmektedir.
  • Tayland Firmasının İş kayıt ve işletme lisansı
  • Taylandlı şirketin Hissedarların listesi
  • Şirketin Tayland haritası üzerindeki konumu (Google Map) çıktısı.

8.İşyeri Belgeleri (İşverenler)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Sahibi veya ortağı olduğunuz şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Sahibi veya ortağı olduğunuz işyerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Tayland Ticari Vize talep eden firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.

9.İş Yeri Belgeleri (Çalışanlar)

  • Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
  • Faaliyet Belgesi; Çalıştığınız şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
  • İmza Sirküleri; Çalıştığınız işyeri müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Tayland Ticari Vize talebinde bulunan bireylerin çalıştığı kurum veya firmadan; firma sahibi veya ortaklarının Resmi Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
  • E devletten alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi.
  • E devletten alınmış barkodlu 4A Hizmet Dökümü. E-Devlete giriş için Tıklayınız .

10.Özgeçmiş

  • Başvuru sahibinin özgeçmişi ve mezuniyet belgesi

Tayland Ticari Vize Fiyat Listesi

  • Tayland Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Tayland Vizesi Fiyatı belirlenirken Tayland Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Tayland Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Tayland Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Tayland Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Tayland Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Tayland Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Tayland Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Tayland Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Ticari Tayland Vizesi

Ticari Tayland Vizesi Tayland’a ticari amaçlı yapılan seyahatlerde, ülkeye giriş için alınması gereken vize çeşididir. 2012 yılından itibaren Türk vatandaşlarının 30 güne kadar Tayland seyahatlerinin vizesiz gerçekleşmeye başlamasının ardından, ülkeye giden Türk vatandaşlarının iş fırsatlarını keşfetmeye başlaması ve Tayland firmalarıyla kurdukları ilişkiler Ticari Tayland Vizesi 2018 başvuru sayısını da bir hayli arttırmış durumdadır. Marina Vize sadece ticari vize başvurularında değil, tüm vize işlemleri için müşterilerine her türlü danışmanlık hizmetini vermektedir.

Tayland Ticari Vize Örneği

Tayland Ticari Vize Örneği

Ticari Tayland Vizesi Nasıl Alınır?

Ticari Tayland vizesi, 30 günden daha uzun bir süre herhangi bir ilişkisi için Tayland’da kalacak olan her Türk vatandaşının alması gereken bir vizedir. Ticari Tayland Vizesi vize başvurusu başvuru sahibi tarafından Tayland konsolosluklarına bizzat yapılacağı gibi, bu konuda yetkili acente vasıtasıyla da yapılabilir. Ancak özellikle Tayland Devleti tarafından ülkeye ticari amaçlı girişlerde uyguladığı katı denetim ilgili vize başvurusunun acenteler tarafından yapılmasını zorunlu hale getirmektedir. Ticari Tayland Vizesi vize işlemleri danışmanlık firması tarafından yapıldığında ilgili belgelerin teminleri kolaylaşacağı gibi, Tayca (Taylan resmi dili) istenen evrakların da kolayca temin edilmesi sağlanır. Sadece bazı spesifik durumlarda başvuru sahibinin konsolosluğa bizzat çağrılması gerekebilir. Ticari Tayland Vizesi için en önemli koşul Tayland’da çalışılacak olan firmadan mutlaka başvuru sahibi adına resmi bir davet mektubu gelmesidir. (uzun süreli fuar ve iş seyahatlerinde de durumu belirten resmi mektup gerekebilir) Firma haricinde Tayland Dış İşleri Bakanlığı’ndan da gelen resmi davet yazısıyla da ticari vize başvurusu yapılabilmektedir. Bunun yanında Tayland’da davet gelen firmanın iş kayıt ve işletme lisansı ile hissedar bilgileri ve harita üzerindeki konumunu gösteren belge ibrazı da gerekmektedir. Bu belgelerin herhangi biri ibraz edilemiyorsa, nedenini belirten bir dilekçeyle durum açıklanmalıdır. Ayrıca belirtilen tüm belgelerin firma tarafından tek tek onaylanması (mühürlenmesi) ve Tayca’ya tercüme edilmesi (İngilizce düzenlenen belgelerin) oldukça önemlidir. Son olarak resmi evrakların noter onayı da yapılmış olmalıdır. Ticari Tayland Vizesi vize ücreti başvuru esnasında güncel olarak başvuru sahiplerine iletilecektir.

Ticari Tayland Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Tayland ticari vize başvurusunun en az bir ya önceden yapılmış olması tavsiye edilmektedir. Ticari vize başvurularında konsoloslukların ek belge istemeleri sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Bu da süreyi arttırabilir. Acentemiz tarafından yapılan Türk vatandaşlarının Tayland ticari vize talepleri ortalama 10 iş gününde sonuçlanmaktadır. Bazı durumlarda süre uzayabilmektedir. Maksimum süre 30 gündür. Ticari Tayland Vizesi gerekli evraklar:

  • 10 yıldan eski olmayan ve başvuru tarihi itibariyle kullanım süresinin en az 1 yıl daha olduğu pasaport
  • Başvuru formu (Tayca ve İngilizce olarak düzenlenmiş olan başvuru formu tarafımızdan temin edilerek başvuru sahibine imzalatılacaktır)
  • Pasaport fotokopisi
  • En geç son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf (arka fonu beyaz ve net olarak çekilmiş)
  • Başvuru sahibinin son mezun olduğu okulu gösteren diploma ve kısa özgeçmişi
  • Başvuru sahibinin halihazırda çalıştığı bir firma varsa firmanın tüm bilgileri ve imza sirküleri
  • Başvuru sahibinin sigorta dökümü
  • Tayland’a yapılacak seyahat için hem gidiş, hem dönüş uçak rezervasyonu
  • Başvuru sahibinin Türkiye’deki iş pozisyonu, maaş yazısı, Taylan’da hangi iş için bulunacağı, kalacağı süreyi ayrıntılı olarak belirteceği Tayca olarak hazırlanmış bilgilendirme yazısı
  • Tayland’da ticari ilişki kurulan firmanın tüm bilgileri, kişiye özel hazırladığı davet mektubu, şirketin hissedarları hakkında bilgi, işletme lisansı ve Ticari Tayland Vizesi vize danışmanlığı konusunda Marina Vize ihtiyaç duyulan tüm konularda müşterilerine hizmet verecektir.
Büyükelçilik / Konsolosluk
Tayland Büyükelçiliği
Çankaya Cad. Kader Sok. No:45/3-4 06700 G.O.Paşa Ankara
Telefon : (+90) 312 467 34 09
Fax : (+90) 312 427 72 84
Email : thaiank@ttnet.net.tr

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (41 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Tayland Krallığı
Bayrak Tayland Vizesi
Başkent Bangkok
Nüfus 65.99 Milyon
Yüzölçümü 513.120 km²
Para Birimi Baht (THB)
Milli Gelir 538.6 Milyar Euro
Enflasyon %-0.9
İşsizlik Oranı %1.6
Yaşam Süresi Kadın 75.5 – Erkek 70.7
Telefon Kodu +66

Faydalı Linkler