Vietnam Vize

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Whatsapp Numaramız: 0541 963 1714

Vietnam Vizesi için Gerekli Evraklar

Vietnam Vizesi için Gerekli Olan Belgeler Aşağıdaki Gibidir.

Vietnam Vize  Örneği

1. Pasaport Özellikleri

  • Vietnam Vizesi başvurusunda bulunacak olan bireylerin pasaport süresi, talep edilen vizenin bitiş süresinden 6 ay daha uzun olmalıdır. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Vietnam Vize başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Boşanma, evlilik vb. durumlarda meydana gelen ad, soyad değişikliklerinden dolayı güncelliğini yitirmiş olan pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Pasaportunuzda yırtık ve benzeri bir hasar var ise kabul edilmeyecektir.
  • Yabancı uyruklu olan kişilerden yaşı 18’den büyük olan başvuru sahiplerinin pasaportlarında yer alan imza bölümü mutlaka doldurulmuş olmalıdır.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vize başvurusunda kullanılmak üzere Vietnam Vizesi talep eden adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
  • Fotoğraf ebatları 35×45 ve yüzün maksimum 36 mm ile minimum 32 mm arasında olmalı.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Fotoğrafların beyaz arka fonda çekilmiş olması ve başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Fotoğraf Örneği

3.Kimlik Bilgileri

  • Vietnam Vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan Kimlik Fotokopisi Vietnam Konsolosluğunca talep edilmektedir.
  • Kimlik fotokopisinde TC Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması

3.Vietnam Vizesi Başvuru Formu

  • Vietnam Vizesi almak isteyen başvuru sahipleri bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız Vietnam seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
  • Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır.
  • Başvurunuzu acentemiz tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde başvuru formu Marina Vize personeli tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

4.Ulaşım Bilgileri

  • Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, Türkiye’den çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
  • Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
  • Araba ile seyahat yapacak kişiler araç ruhsatı ile birlikte ehliyet fotokopisi.
  • Otobüs ile seyahate çıkacak kişiler otobüs firmasından gidiş dönüş bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Rezervasyonları bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

5.Kalınacak Adres Bilgileri

  • Vietnam’da konaklayacağınız otelden alınmış konfirmeli ve otel görevlisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış rezervasyon çıktısı.
  • Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon  belgesinde  isim ve soyisminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
  • Booking.com veya başka internet sayfasından yapılmış otel rezervasyonları kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu bulunmayanların adına Marina Vize tarafından geçici rezervasyon yapılacaktır.

6.C1 Belgesi

  • Vietnam Kültür Bakanlığından alınmış bakanlık tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış C1 Belgesi.  C1 Belgesi Örneği

 

Evraksız Vietnam Vizesi

1.Pasaport özellikleri

  • Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve Vietnam Vizesi başvurunuzun gerçekleşmesi için pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • Vietnam’a yapacağınız seyahatinizin dönüş tarihinden itibaren pasaportunuzun geçerlilik tarihinin Vietnam Vizesi‘nin bitim tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli (temdit tarihi) olması istenen diğer kriterdir.
  • Vietanam Konsolosluğu yırtık, deforme ve tahriş olmuş pasaportlarla yapılan başvuruları kabul etmemektedir.
  • Pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.

2.Fotoğraf özellikleri

  • Vietnam Vizesi başvurusunda bulunacak kişiler 2 adet 35 mm genişlikte 45 mm yükseklikte biyometrik fotoğraf ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraflar 6 aydan daha eski olmayacak ve kişinin son halini yansıtacak şekilde olmalıdır.
  • Vize işlemlerinde kullanılacak olan biyometrik fotoğrafın arka fonu mutlaka beyaz olmalıdır. Fotoğraf Örneği

Vietnam Vizesi Fiyat Listesi

  • Vietnam Vizesi Fiyat Listesi 2018 yılına ait olup ücret tablosunda yazılı olan ücretler geçerlidir.
  • Yukarıda yazılı olan fiyatlarımıza Kargo & KDV dâhil değildir.
  • Vietnam Vizesi Fiyatı belirlenirken Vietnam Konsolosluğu vize harçları ve hizmet bedelimiz dâhil edilmektedir.
  • Yukarıdaki ücret tablosunda  belirtilen Vietnam Vize Ücretleri dışında ilave bir ücret talep edilmez.
  • Vietnam Vize Ücreti tablosuna Kargo & Kurye ücretleri dâhil edilmemiştir, Müşteriye aittir.

Önemli Notlar

  • Marina Vize Başvuru Ofisi Vietnam Konsolosluğu yetkili acentesidir.
  • Marina Vize Başvuru Ofisi Türkiye’nin herhangi bir ilinde ikamet eden şehir fark etmeksizin sizin adınıza Vietnam Vizesi Başvurusu yapma hakkına sahiptir.
  • Vietnam Vize Başvuru işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.
  • İstanbul’da bulunan müşterilerimiz bizzat kendileri ofisimize gelerek veya yetkilendirdiği kişi aracılığıyla ya da Kargo & Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Vietnam Vizesi Müracaatında bulunabilirler.
  • İstanbul dışında bulunan Vietnam Vizesi almak isteyen müşterilerimiz pasaport ve diğer evraklarını anlaşmalı olduğumuz kargolar MNG kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo aracılığıyla Marina Vize Ofisine Ulaştırabilirler.
Aşağıda Bulunan Referans Numaraları İle Evraklarınızı Bize Gönderebilirsiniz

Anlaşmalı Kargo - Mng Kargo

Ref.No: 213298853

Anlaşmalı Kargo - Aras Kargo

Ref.No: 1729844311242

Anlaşmalı Kargo - Yurtiçi Kargo

Ref.No: 358594045

D

Vietnam Vizesi

Marina Vize, Vietnam’a vize almak için başvurulabilecek vize danışmanlık firmalarından biri olarak hizmet vermektedir. Marina Vize, bütün müşterilerini ilk vize başvurusunda vize sahibi yapmak için profesyonel bir çalışma gerçekleştirmektedir. Vize başvurusu, bireysel olarak, herhangi bir danışmanlık firmasından destek almadan da gerçekleştirilebilir. İstatistikler incelendiğinde, reddedilen başvuruların önemli bir kısmını bireysel başvurular oluşturmaktadır. Başvurular için istenen evrakların doğru bir şekilde hazırlanmaması, başvuruların reddedilmesine ve dolayısıyla da seyahat planlarının ertelenmesine neden olur. Marina Vize gibi firmalar ise başvuru sürecini en başından itibaren takip ederek, reddedilmeye neden olacak hataların giderilmesinde yardımcı olur. Bu nedenle, özellikle de ilk vize başvurularında, danışman firmalar ile birlikte çalışılması önerilir.

vietnam vizesi ornegi

Vietnam Vizesi Örneği

Vietnam Vizesi Nasıl Alınır?

Vietnam vizesi başvurusu için vize kapılarında da işlem gerçekleştirilebilir. Bu kapılardaki yoğunluk, uzun bekleyişlere neden olabilmektedir. Vizelerin, seyahat tarihinden önce alınması önerilir. Vize onay mektubu alınmış ise kapılardan daha kısa sürede vize alınabilir. Marina Vize, vize onay mektubunun temin edilmesinde müşterilere yardımcı olabilmektedir. Vize onay mektubu, Vietnam göçmen bürolarından alınabilir. Vietnam vizesi işlemleri için bu evrakın alınması çok önemlidir. Vize onay mektubunun alınmış olması, ülkeye girebilmek için yeterli değildir. Ülkeye girişte, vize için gerekli resmi başvurunun yapılması ve vize ücretinin ödenmesi gerekmektedir.

Vietnam turistik amaçlarla gezilecek ise alınan vize ile ülkede 26 gün kalmak mümkündür. Vize başvurularını kapıda gerçekleştirecek olanlar, havaalanlarında bulunan vize başvuru noktalarına müracaat ederek vize onay mektubu, 2 adet fotoğraf, pasaport, havaalanında doldurulacak vize başvuru formu ve vize ücretini teslim ederek vizelerine sahip olabilirler. Tüm işlemler yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir. Herhangi bir sorun çıkmadığı sürece 20 dakika içerisinde pasaporta Vietnam vize pulu yapıştırılacaktır. Vietnam vize ücreti, ülkenin konsolosluğu tarafından belirlenen bir ücrettir. Ücretlerde yıllara göre değişiklik olabildiğinden, güncel fiyat bilgisinin öğrenilmesi gerekir. Marina Vize’den bu konuda bilgi alınabilir. Vietnam vize örneği incelenerek, başvuru işlemlerinin ardından sahip olunacak belge görülebilir.

Vietnam Vize Çeşitleri

Vietnam’a vize danışmanlığıhizmeti veren Marina Vize, vize alabilmeniz için gerekli olan tüm işlemleri gerçekleştirir. Her ülkenin uyguladığı vize politikası farklıdır. Bu nedenle, ziyaret edilecek ülkeye göre hazırlık yapılması gerekecektir. Marina Vize, vize danışmanlığı yaptığı ülkeler ile ilgili tüm ayrıntıları bilmekte ve müşterileri ile paylaşmaktadır. Profesyonel bir firma ile çalışmak, vize başvurularında herhangi bir hata çıkma olasılığını en aza indirir. Acil seyahat etmeleri gereken kişiler, vize başvurularının ilk seferde onay almasını istemektedir. Bunun için de kaliteli bir hizmet veren vize danışmanlık firmalarından destek alınması gerekir. Marina Vize, bugüne yüzlerce kişiyi vize sahibi yapmıştır. Alınacak vize türü hangisi olursa olsun, gerekli profesyonellik gösterilmektedir. Bazı vize türlerinin başvuru süreci, diğer vizelere göre daha zorlayıcı olabilir. Vietnam için alınabilecek vize çeşitleri incelenerek, en uygun vize türü seçilebilir.

Vietnam Turistik Vize:  Vietnam turistik vizesi alabilmek için vize onay mektubu ile birlikte başvuru yapılması gerekmektedir. Vize alan kişiler, 26 gün ülke içerisinde kalma hakkına sahiptir. Tamamen turistik amaçlar ile ülke ziyareti gerçekleştirilecekse alınması gereken bir vize türüdür. Seminer, konferans gibi aktivitelere katılım için uygun bir vize türü değildir. Otel ve uçak rezervasyonunun önceden yapılmış olması gerekmektedir. Başvurularda bu bilgiler de istenmektedir.

Vietnam Çalışma Vizesi: Çalışma izni alabilmek için öncelikle ülkedeki Çalışma Bakanlıklarından izin alınması gerekmektedir. Ülkeye giriş için ise vize başvurusunda bulunulmalıdır. Seyahat sonrası en az 6 ay geçerliliği bulunan pasaport, diploma ve özgeçmiş, istenen belgeler arasında yer alabilmektedir. Vietnam’da bulunan Çalışma Bakanlığı’ndan onay alındıktan sonra ülkede iş kurma ya da işe girme gibi faaliyetlerde bulunulabilir ve izin verilen çalışma süresi boyunca ikametgah izni alınabilir.

Vietnam Eğitim Vizesi: Vietnam eğitim vizesi, ülkede verilen herhangi bir dil kursuna katılmak ya da eğitim kurumunda eğitim almak isteyenlerin başvurması gereken bir vizedir. Başvuru evrakları arasında, eğitim kurumundan alınacak davetiyenin de teslim edilmesi gerekir. Öğrencinin diploması da belgeler arasında teslim edilmelidir. Vizenin alınabilmesi için eğitim kurumu tarafından öğrenci kayıt işlemi gerçekleştirmiş olmalıdır.

Vietnam Evlilik Vizesi: Vietnam aile birleşimi konusunda çeşitli evrakların teslim edilmesini zorunlu kılmıştır. Aile birleşimi gerçekleştirmek isteyenler bildikleri dilleri sertifikalarını, oturum kartı fotokopisini, oturum izni fotokopisini, evlilik cüzdanı ya da evli olunduğunu gösteren belgeyi, en az altı aylık gelir düzeyini belirten belgeleri, diğer başvuru belgeleri ile birlikte teslim etmelidir. Sağlık sigortasına sahip olmak da vize için aranan şartlar arasında yer almaktadır.

Vietnam Express Vize: Vietnam, express vize uygulamasını kabul eden bir ülkedir. Acil seyahat etmek zorunda olanlar, geçerli bir acil durumu belirtebilmeleri halinde daha kısa sürede vize alabilirler. Marina Vize ile express vize için başvuru işlemlerini anında başlatmak mümkündür.

Vietnam Ticari Vize: Diğer ülkelerde olduğu gibi, Vietnam ticari vizesi alabilmek için öncelikle Vietnam’da bulunan bir firma tarafından davetiye yazısının alınmış olması gerekir. Davetiye yazısı olmadan gerçekleştirilecek vize başvuruları kabul edilmemektedir. İş toplantısı, seminer, fuar, ticari anlaşma gibi sebeplerle ticari vize alınabilir. Ticari vizeye sahip olan biri ülkede iş kurma ya da işe girme hakkına sahip değildir. Bunun için çalışma izni alınması gerekir.

Büyükelçilik / Konsolosluk
Vietnam Büyükelçiliği

Koza Sokak No:109 G.O.Paşa / Çankaya Ankara
Telefon : (+90) 312 446 80 49
Fax       : (+90) 312 446 56 23
Email    : dsqvnturkey@yahoo.com

D

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (29 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)


loadingLoading...

Ülke Bilgileri
Resmi Adı Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti
Bayrak Vietnam Vizesi
Başkent Hanoi
Nüfus 88.56 Milyon
Yüzölçümü 331.210 km²
Para Birimi Vietnam Dong
Milli Gelir 258.1 Milyar Euro
Enflasyon %6.9
İşsizlik Oranı %2.9
Yaşam Süresi Kadın 74.4 – Erkek 69.2
Telefon Kodu +84

Faydalı Linkler